Η Epson ανακοίνωσε δύο νέα επαγγελματικά scanner φιλμ και φωτογραφιών στην σειρά Perfection


Η Epson ανακοίνωσε δύο νέα επαγγελματικά scanner φιλμ και φωτογραφιών στην σειρά Perfection

Πρόκειται για τους Epson Perfection V850 Pro και Perfection V800 Photo, οι οποίοι σαρώνουν με ανάλυση 6.400 dpi (film) και 4.800 dpi (φωτογραφία). Αποτελούν μία ιδανική λύση για την ψηφιοποίηση μεγάλων αρχείων films και φωτογραφιών με την τιμή τους να είναι στα 750 ευρώ και 677 ευρώ αντίστοιχα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της εταιρείας.

Η Epson ανακοινώνει την κυκλοφορία των επίπεδων σαρωτών φιλμ και φωτογραφιών που θα αποτελέσουν σημείο αναφοράς της κατηγορίας
Με βάση την επιτυχία της σειράς Perfection V700, η επαγγελματική ποιότητα, ταχύτητα και παραγωγικότητα των νέων μοντέλων ανεβάζει για άλλη μια φορά τον πήχυ ακόμη πιο ψηλά.

13 Οκτωβρίου 2014 – Η Epson ανακοινώνει την κυκλοφορία δύο εξαιρετικών επίπεδων σαρωτών φιλμ και φωτογραφιών: τον Perfection V850 Pro και τον Perfection V800 Photo για τη μετατροπή αρχείων και συλλογών που έχουν δημιουργηθεί με φωτογραφικό φιλμ, καθώς και την εκτύπωση φωτογραφιών σε ψηφιακές εικόνες επαγγελματικής ποιότητας. Χάρη στην ποιότητα των οπτικών στοιχείων, το μέγεθος της περιοχής σάρωσης, το μεγάλο εύρος των μορφών φιλμ που υποστηρίζουν, αλλά και τις προηγμένες επιλογές για την απομάκρυνση της σκόνης και των γρατζουνιών που παρέχουν, αυτά τα μοντέλα βρίσκονται στην κορυφή της αγοράς στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Οι Perfection V850 Pro και Perfection V800 Photo παρέχουν την απόλυτη επαγγελματική ποιότητα, ταχύτητα και παραγωγικότητα σάρωσης σε διάφορους τύπους θετικών και αρνητικών φιλμ, συμπεριλαμβανομένων των λωρίδων φιλμ 35 χιλ., διαφανειών 35 χιλ., μεσαίου φορμάτ και μεγέθους 5×4 ιντσών. Ο Perfection V850 Pro περιλαμβάνει πληθώρα λειτουργιών και αποτελεί τον ιδανικό σαρωτή για επαγγελματίες και προχωρημένους ερασιτέχνες φωτογράφους. Οι λάτρεις της φωτογραφίας που θέλουν να σαρώσουν πολλές συλλογές από φιλμ σε διάφορες μορφές, θα επωφεληθούν από την εύχρηστη λειτουργία και τα γρήγορα αποτελέσματα σε υψηλή ανάλυση που εξασφαλίζει ο Perfection V800 Photo.

Οι Perfection V850 Pro και Perfection V800 Photo θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην έκθεση Photokina (16-21 Σεπτεμβρίου 2014, Κολωνία, Koelnmesse, αίθουσα 2.2, περίπτερο B11).

Το σύστημα διπλού φακού εξασφαλίζει σάρωση φιλμ (στα 6.400 dpi) και φωτογραφιών (στα 4.800 dpi) σε υψηλή οπτική ανάλυση, με αυτόματη επιλογή του κατάλληλου φακού για τη βέλτιστη ποιότητα και ταχύτητα σάρωσης. Χάρη στην υψηλή οπτική πυκνότητά τους (4,0 Dmax), οι σαρωτές αναπαράγουν μεγάλο εύρος τόνων με εξαιρετικά υψηλή ακρίβεια, ειδικότερα στις σκοτεινές περιοχές των πρωτοτύπων.

Οι βάσεις φιλμ νέας σχεδίασης είναι πιο ανθεκτικές και παρέχουν μεγαλύτερο έλεγχο καθώς είναι δυνατή η προσαρμογή του ύψους της βάσης προκειμένου να ρυθμιστεί καλύτερα το σημείο εστίασης και να εξασφαλιστεί πιο ευκρινής εστίαση. Οι νέες βάσεις φιλμ περιλαμβάνουν, επίσης, μια πλάκα προστασίας από την εμφάνιση δακτυλίων του Νεύτωνα (anti-Newton) που διατηρεί σε επίπεδη θέση τα πρωτότυπα για να εξασφαλίζεται βελτιωμένη ποιότητα σάρωσης. Ο V850 περιλαμβάνει δύο σετ για αυξημένη παραγωγικότητα.

Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν τεχνολογίες Digital ICE για την κατάργηση ελαττωμάτων όπως σκόνη, τρίχες, γρατσουνιές, δακτυλιές και τσακίσεις από φιλμ, διαφάνειες και φωτογραφίες, εξοικονομώντας το χρόνο και τον κόπο που απαιτείται για τη χειροκίνητη επεξεργασία τους. Οι τεχνολογίες Digital ICE για την επεξεργασία φιλμ χρησιμοποιούν έναν προηγμένο συνδυασμό υπέρυθρου φωτός και πολύπλοκων αλγόριθμων για τον εντοπισμό και την αφαίρεση ελαττωμάτων της επιφάνειας.

Για να παρέχουν αυξημένη παραγωγικότητα, αυτοί οι νέοι σαρωτές χρησιμοποιούν την τεχνολογία ReadyScan LED της Epson με την οποία ο χρόνος προθέρμανσης είναι μικρότερος από ένα δευτερόλεπτο, με αποτέλεσμα οι χρήστες να μπορούν να σαρώνουν σχεδόν αμέσως. Και οι δύο σαρωτές διαθέτουν πιστοποίηση ENERGY STAR χάρη, εν μέρει, στην εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση ισχύος της τεχνολογίας ReadyScan LED. Παράλληλα, η εξαιρετικά χαμηλή θερμοκρασία σάρωσης που προκύπτει από την πηγή φωτός LED σάς δίνει τη δυνατότητα να σαρώνετε ακόμη και τα πιο ευαίσθητα πρωτότυπα.

Στα πρόσθετα χαρακτηριστικά του Perfection V850 Pro περιλαμβάνονται: Σύστημα High pass optics (Υψιπερατό οπτικό σύστημα, μια αντιανακλαστική επίστρωση στο φακό και ένας καθρέπτης εξαιρετικά υψηλής ανάκλασης που παρέχουν το μέγιστο επίπεδο ποιότητας εικόνας και βελτιώνουν την ταχύτητα σάρωσης), ένα εξάρτημα υδραυλικής στήριξης (FMA) το οποίο παρέχεται κατόπιν παραγγελίας (και προαιρετικά στον V800 Photo) αλλά και επαγγελματικό λογισμικό σάρωσης που περιλαμβάνει τα προγράμματα SilverFast® SE Plus 8 και i1 Scanner.

Οι σαρωτές Perfection V850 Pro και V800 Photo θα διατίθενται από τον Οκτώβριο αυτού του έτους στην προτεινόμενη τιμή των 750 € και 677 € αντίστοιχα.

Βασικά χαρακτηριστικά:
Σύστημα διπλού φακού για βελτιστοποιημένη σάρωση φιλμ (6.400 dpi) και φωτογραφιών (4.800 dpi)
Υψηλή οπτική πυκνότητα (4,0 DMax) για αναπαραγωγή τόνων με εξαιρετική ακρίβεια
Σάρωση μεγάλου εύρους τύπων φιλμ όπως λωρίδες φιλμ 35 χιλ., διαφάνειες 35 χιλ., φιλμ μεσαίου μεγέθους και 5×4 ιντσών
Υψηλή παραγωγικότητα — Τεχνολογία Epson ReadyScan LED για σχεδόν άμεση προθέρμανση καθώς και ένα δεύτερο σετ από βάσεις φιλμ (Perfection V850 Pro)
Τεχνολογίες αποκατάστασης Digital ICE για την αυτόματη κατάργηση/επιδιόρθωση ελαττωμάτων σε φιλμ και φωτογραφίες
Επαγγελματικό λογισμικό σάρωσης SilverFast® SE 8 (V800) και SilverFast® SE Plus 8 (V850)
Μειωμένη κατανάλωση ισχύος με πιστοποίηση ENERGY STAR

Epson-Perfection-v850-1

Epson-Perfection-v850-1-

Epson-Perfection-v800

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!