Έρχεται το πρώτο ντοκιμαντέρ για τον Garry Winogrand

Ο Garry Winogrand θεωρείται από πολλούς ένας από τους σπουδαιότερους Αμερικανούς φωτογράφους όλων των εποχών και τον έχουμε δει σε άρθρα του pttlgr.
Σας θυμίζουμε το video όπου μπορείτε να δείτε τον σπουδαίο φωτογράφο σε δράση στους δρόμους των Η.Π.Α. το 1982 αλλά και την συνέντευξη του εδώ.
Πλέον έχουμε το πρώτο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στον Winogrand, με τίτλο Garry Winogrand: All Things Are Photographable, από τη Pieshake Pictures.
Η σκηνοθέτης Sasha Waters Freyer δημιούργησε το ντοκιμαντέρ των 90 λεπτών, για το οποίο έχουμε ήδη το trailer. Στην περιγραφή του trailer διαβάζουμε:
Καλλιτέχνης. Εικονομάχος. Ο άνθρωπος της εποχής του. Ο Garry Winogrand ήταν ο επικός φωτογράφος της αμερικανικής ζωής του 20ού αιώνα.
Garry Winogrand: All Things Are Photographable (Όλα τα πράγματα είναι φωτογραφίσιμα) είναι η πρώτη ταινία ντοκιμαντέρ για τη ζωή και το έργο του φημισμένου φωτογράφου Garry Winogrand – ο επικός αφηγητής της Αμερικής με φωτογραφίες από τρεις δεκαετίες γεμάτες ταραχές. Δεκαετίες πριν η ψηφιακή τεχνολογία μετασχηματίσει τον τρόπο που δημιουργούμε και βλέπουμε εικόνες, ο Garry Winogrand δημιούργησε εκατοντάδες χιλιάδες εικόνων, φτιάχνοντας ένα εγκυκλοπαιδικό πορτρέτο της Αμερικής. Όταν πέθανε ξαφνικά σε ηλικία 56 ετών, το 1984, ο Winogrand άφησε πίσω του πάνω από 10.000 φιλμ – πάνω 250.000 εικόνες! Σφυρηλατημένο με τα δικά του λόγια και τις εικόνες του, το ντοκιμαντέρ Garry Winogrand: All Things Are Photographable είναι ένα εντυπωσιακά οικείο πορτρέτο ενός ανθρώπου που τόσο προσωποποίησε την εποχή του αλλά και την μεταμόρφωσε.