Έκθεση του Pentti Sammallahti


Έκθεση του Pentti Sammallahti

Η έκθεση συμπίπτει με τα εγκαίνια του νέου χώρου όπου πλέον στεγάζεται το Athens House of Photography, στην Κηφισιά και θα διαρκέσει μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2013.

O Sammallahti αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σύγχρονη φωτογραφική πραγματικότητα της Φιλανδίας και γενικότερα των Σκανδιναβικών χωρών. Είναι ένας ταξιδιώτης του κόσμου ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, “απολαμβάνει τη φύση των Βόρειων χωρών, την ησυχία, το κρύο και τη θάλασσα”. Η φιλοσοφία ζωής που τον διακρίνει αποτυπώνεται στο έργο του, το οποίο χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερη ευαισθησία και μια εύθραυστη ομορφιά . Αρέσκεται να καταγράφει τις σχέσεις του ανθρώπου με το περιβάλλον και τα ζώα, σε μέρη μακρινά και απομονωμένα.

Έχει δημοσιεύσει δεκατρία βιβλία και portfolios, έχει βραβευτεί για το έργο του και ήταν ανάμεσα στους 100 φωτογράφους που συμμετείχαν στην εναρκτήρια έκθεση του ιδρύματος Henri Cartier-Bresson το 2003. Η έκθεση αποτελούνταν από τα αγαπημένα έργα του Μπρεσόν από την προσωπική συλλογή του. Ταυτόχρονα έχει συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό στην πρόοδο της φωτογραφικής τέχνης και από τεχνικής πλευράς, καθώς έχει δημιουργήσει δικές του μεθόδους μηχανικής εκτύπωσης κι έχει συμβάλλει ακόμα και στην αναγέννηση του ενδιαφέροντος του κοινού για τις φωτογραφικές εκδόσεις.

Όλα τα έργα της έκθεσης διατίθενται προς πώληση (σε τιμές που ξεκινούν από 400 και φτάνουν τα 1200 ευρώ). Ταυτόχρονα, όσοι αγοράσουν τον κατάλογο της έκθεσης “Here Far Away”, θα συμμετάσχουν στην κλήρωση για ένα έργο του Sammallahti, τυπωμένο και υπογεγραμμένο από τον ίδιο, αξίας 600 ευρώ.

Μπορείτε να δείτε φωτογραφίες του Pentti Sammallahti εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!