Exi[s]le, έκθεση φωτογραφίας της Σαπφούς Ταβούτη στην Ανάφη


Exi[s]le, έκθεση φωτογραφίας της Σαπφούς Ταβούτη στην Ανάφη

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Exi[s]le

Έκθεση φωτογραφίας της Σαπφούς Ταβούτη
Ανάφη, 3 Ιουλίου – 1 Σεπτεμβρίου 2015

«Η Ανάφη είναι μια απλή κουκίδα μέσα στα κύματα, όπου κανείς πηγαίνει μια φορά στη ζωή του, και που οι κάτοικοί της είναι τόσο απομονωμένοι, σαν να κατοικούν σε ένα αρχιπέλαγος στον Ειρηνικό.»
Theodore Bent

Η έκθεση της Σαπφούς Ταβούτη «Exi[s]le: Το αίσθημα της απομόνωσης σ΄ έναν τόπο εξορίας, Ανάφη» θα φιλοξενηθεί από το Δήμο Ανάφης, στο παλαιό δημοτικό σχολείο του νησιού, από 3 Ιουλίου έως και 1 Σεπτεμβρίου 2015.

Πρόκειται για ένα φωτογραφικό ντοκιμαντέρ που ασχολείται με το αίσθημα της απομόνωσης και της κατ’ επέκταση μοναξιάς σ΄ έναν τόπο εξορίας. Η Ανάφη, ένα από τα πιο απομακρυσμένα νησιά της Ελλάδας, είναι επίσης γνωστή ως ένα από τα τέσσερα «Νησιά του Θανάτου».

Οι φωτογραφίες του «Exi[s]le» αποτελούν οπτικές απόπειρες μιας προσπάθειας να αποτυπωθούν τα συναισθήματα των εξόριστων στο νησί. Το συνολικό έργο της Σαπφούς Ταβούτη πηγάζει από την προσωπική της εμπειρία και γνώση, επιδιώκοντας να εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη μνήμη, την κοινωνική συμβίωση και το πολιτικό παρελθόν σε ένα υπαρξιακό πλαίσιο.

Το πρότζεκτ περιλαμβάνει 29 ελληνικά νησιά που σχετίζονται με την εξορία. Η Ανάφη είναι το πρώτο που κατεγράφη φωτογραφικά.

Εγκαίνια και έναρξη της έκθεσης: Παρασκευή 3 Ιουλίου, 19.00

Διάρκεια έκθεσης: 3/7 – 1/09/2015

Ωράριο λειτουργίας καθημερινά: 10-14.00 & 18.00-22.00
Χώρος: Παλαιό Δημοτικό Σχολείο Δήμου Ανάφης

_MG_0749

_MG_0176

_MG_1883

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!