eye phone: Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Βέργα


eye phone: Έκθεση φωτογραφίας του Κώστα Βέργα

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ eye phone του Κώστα Βέργα

17 Μαρτίου – 5 Απριλίου 2016
Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαρτίου στις 19:00

Η Image Gallery παρουσιάζει την νέα δουλειά του φωτογράφου Κώστα Βέργα με τον ιδιαίτερο τίτλο “eye phone”.

Ο διακεκριμένος φωτογράφος που επί 30 χρόνια ταξιδεύει και φωτογραφίζει τον κόσμο, κάνει πράξη το απόφθεγμα οτι “η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου” και μας προσκαλεί σε μία διαφορετική έκθεση από τις συνηθισμένες, αφού από τις 17 Μαρτίου στην αίθουσα της Image Gallery, (Λεωφ.Αμαλίας 36, Σύνταγμα) πρόκειται να παρουσιάσει φωτογραφίες τραβηγμένες αποκλειστικά με κινητό τηλέφωνο.

“Η κάμερα του τηλεφώνου μας είναι ένα κοινό, πλέον, μέσον, μία προέκταση του χεριού μας που όμως μπορεί και αποτυπώνει με μοναδικότητα την στιγμή και ελευθερώνει την έμπνευση” αναφέρει ο Κώστας Βέργας. Μοναδικές θα είναι και οι φωτογραφίες της έκθεσης καθότι θα τυπωθούν σε ΕΝΑ αντίτυπο.

Ο Κώστας Βέργας από το 1986 όπου αφοσιώθηκε στην φωτογραφία, γυρίζει την Ελλάδα και τον κόσμο, διδάσκει την τέχνη του και συνεργάζεται με διεθνή και ελληνικά γραφεία προβολής, διαφήμισης και ΜΜΕ. Ο ΕΟΤ έχει συχνά δημοσιεύσει την δουλειά του για την διαφημιστική προβολή της Ελλάδας. Επίσης συμμετείχε στην ελληνική φωτογραφική ομάδα που κάλυψε τους Ολυμπιακούς αγώνες του 2004

Ο Κώστας Βέργας έχει στο ενεργητικό του πολλά βραβεία και εκθέσεις στην Ελλάδα,τίς Η.Π.Α, την Ιταλία, την Φινλανδία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Γερμανία και την Κούβα. Επίσης έχει εκδόσει 12 ατομικές φωτογραφικές συλλογές.

Το έργο του μπορεί να δει κάποιος στο site του, www.costasvergas.com

Εγκαίνια: Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00
Διάρκεια: 17/3-5/4/2016
Διεύθυνση: The Image Gallery, Λεωφόρος Αμαλίας 36, Σύνταγμα, τηλ. 210-3230534
Ωράριο: Τρίτη – Παρασκευή 11:00 – 20:00 Σάββατο 11:00 – 17:00 • Κυριακή 12:00 – 16:00
Πληροφορίες: http://gallerytheimage.com

ΚΩΣΤΑΣ ΒΕΡΓΑΣ

O Κώστας Βέργας γεννήθηκε στο Ναύπλιο.
Σπούδασε Μαθηματικά, στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας. Παρότι ασχολήθηκε για ένα διάστημα με την επιστήμη του και τον Προγραμματισμό, σύντομα αποφάσισε να ακολουθήσει το πάθος του, τη Φωτογραφία.

Από το 1986 έχει συνεργαστεί με πολλές διαφημιστικές εταιρείες.

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έχει δημοσιεύσει φωτογραφίες του για την διαφημιστική προβολή της Ελλάδας. Το 2004 ήταν στην ελληνική φωτογραφική ομάδα που κάλυψε τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Έχει λάβει πολλά βραβεία και έχει παρουσιάσει το έργο του σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα,τίς Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, την Φινλανδία, το Βέλγιο, την Γαλλία, την Τσέχικη Δημοκρατία, την Ρουμανία, την Τουρκία, την Γερμανία και την Κούβα.

Το έργο του μπορεί να το δει κάποιος στο site του www.costasvergas.com
και στο iTunes store στην εφαρμογή Greekimages, για iphone και ipad.
Σήμερα διαχειρίζεται τον δικό του εκδοτικό οίκο.

Ατομική Βιβλιογραφία

Λατρεία στον κύκλο του χρόνου, 1997
Ελλάδα συμφωνία της φύσης, 1999
Ύδρα, 2001
Περίπατος στην Αθήνα, 2004
Ύδρα, Μονοπάτια Πίστης, 2005
Σάμος, 2006
Σάμος, Μονοπάτια Πίστης, 2008
Wall, 2009
Photographers, 2011
M eye Hydra, 2012
Bhutan, 2012
Όλυμπος, 2012

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!