Eyes Wide Open, γνωρίστε τον φωτογράφο Stanley Kubrick


Eyes Wide Open, γνωρίστε τον φωτογράφο Stanley Kubrick

Στην ηλικία αυτή πούλησε την πρώτη του φωτογραφία στο περιοδικό Look προς 25 δολάρια. Η φωτογραφία απεικονίζει ένα εφημεριδοπώλη που είναι θλιμμένος και περιστοιχισμένος από εφημερίδες που έχουν πρωτοσέλιδο τον θάνατο του Αμερικανού Προέδρου Ρούσβελτ. Ο Kubrick είχε σκηνοθετήσει την φωτογραφία, όπως θα έκανε αργότερα και με πολλές από τις φωτογραφίες του.

Στο video που ακολουθεί θα ακούσετε πολλά στοιχεία για την φωτογραφική πορεία του Kubrick.

Μπορείτε να επισκεφτείτε την έκθεση φωτογραφίας “Eyes Wide Open”, με φωτογραφίες του διάσημου σκηνοθέτη, που γίνεται στην Βιέννη μέχρι τις 13 Ιουλίου. Περισσότερες λεπτομέρειες για την έκθεση θα βρείτε εδώ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

kunstforumwien
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!