Από τις Η.Π.Α. προωθείται η υποχρεωτική δήλωση των drones στις αρχές


Από τις Η.Π.Α. προωθείται η υποχρεωτική δήλωση των drones στις αρχές

Η FAA (Federal Aviation Administration), η αντίστοιχη Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας των Η.Π.Α., μέχρι τα Χριστούγεννα θέλει να κάνει υποχρεωτική την εγγραφή των drones σε βάσεις δεδομένων ώστε να μπορεί να εντοπίζει τον ιδιοκτήτη ενός drone στην περίπτωση ατυχημάτων.

Ήδη η FAA δέχεται 100 αναφορές τον μήνα από πιλότους που λένε ότι drones πετάξανε κοντά σε αεροπλάνα ή αεροδρόμια, κάτι που έχει ανεβάσει κατακόρυφα την ανησυχία των αρχών για επικείμενα ατυχήματα.

Η υποχρεωτική δήλωση ενός drone στις αρχές δεν θα αφορά τα μικρά drones που ζυγίζουν μερικά γραμμάρια και μπορούν να πετάξουν σε ύψος μερικές δεκάδες μέτρων, αλλά θα αφορά τα drones που είναι πιο βαριά και μπορούν να φτάσουν σε ύψη πάνω από 200-300 μέτρα, όπως είναι το δημοφιλές DJI Phantom.

Η FAA περιμένει την περίοδο των Χριστουγέννων να έχουμε μεγάλη αύξηση των πωλήσεων των drones, με την ένωση Καταναλωτών Ηλεκτρονικών προϊόντων να αναφέρει ότι ίσως πουληθούν κοντά στις 700.000 μονάδες. Μέχρι στιγμής μόνο στις Η.Π.Α. έχουν πουληθεί εκατοντάδες χιλιάδες drones και σύντομα αναμένεται να ξεπεράσουν το εκατομμύριο αν και δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Μένει να δούμε πότε θα έχουμε τις νέες αλλαγές για τη χρήση των drones και ποιοι θα είναι οι ακριβείς περιορισμοί.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones

Πηγή:

Associated Press
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!