Μεγάλη διαρροή δεδομένων του Facebook, τσέκαρε τον λογαριασμό σου!

Διέρρευσαν δεδομένα περίπου 533 εκατομμυρίων χρηστών στο διαδίκτυο, από 106 χώρες, ανάμεσα στις οποίες και η δική μας.
Συγκεκριμένα οι hackers εκμεταλλεύτηκαν ένα bug που το Facebook διόρθωσε τον Αύγουστο του 2019, άρα τα δεδομένα πάρθηκαν πριν την συγκεκριμένη χρονική περίοδο.
Τα δεδομένα περιλαμβάνουν αριθμούς τηλεφώνου, ημερομηνίες γέννησης, διευθύνσεις email και τοποθεσίες, μεταξύ άλλων προσωπικών πληροφοριών.
Η διαρροή που θεωρείται από τις χειρότερες, περιέχει στοιχεία από 32 εκατομμύρια χρηστών από τις ΗΠΑ, 11 εκατομμύρια χρήστες από το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλα 6 εκατομμύρια από την Ινδία.
Τα χακαρισμένα δεδομένα ανακαλύφθηκαν τον Ιανουάριο, όταν οι χρήστες είδαν ότι μπορούν να πληρώσουν για να κάνουν αναζητήσεις στη βάση δεδομένων.
Από τι κινδυνεύω;
Μπορεί η διαρροή των στοιχείων να σου φαίνεται σχετικά αθώα (άλλωστε δεν έχουν πάρει πρόσβαση σε κωδικούς) αλλά τα προσωπικά σου στοιχεία μπορεί να χρησιμοποιηθούν από απατεώνες που θέλουν να αποκτήσουν πρόσβαση σε άλλα πιο ευαίσθητα στοιχεία με την μέθοδο του Phishing. Δηλαδή να χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία σου για να φανεί αληθοφανής μία προσπάθεια να εκμαιεύσουν κάτι άλλο από εσένα, όπως π.χ. τα στοιχεία εισόδου σε κάποιο online τραπεζικό λογαριασμό σου.
Μεγάλη προσοχή λοιπόν στα email και τα μηνύματα που δέχεσαι και τι σου ζητάνε, ποτέ δεν δίνεις username και κωδικούς και ποτέ δεν τα καταχωρείς σε σελίδες που σε οδηγούν link μέσα από email αμφιβόλου προέλευσής.
Τι μπορείς να κάνεις
Καταρχήν θα πρέπει να γνωρίζεις ότι είναι καλό να αλλάζεις ανά τακτά χρονικά διαστήματα τον κωδικό σου στα κοινωνικά δίκτυα και τις σελίδες που χρησιμοποιείς.
Επιπλέον, θα πρέπει να ενεργοποιήσεις τον έλεγχο ταυτότητας 2 παραγόντων, όπου αυτό είναι εφικτό (ναι, μην βαριέσαι).
Από εκεί και πέρα μπορείς να δεις αν ο λογαριασμός σου στο Facebook και γενικότερα το mail σου είναι ανάμεσα στους επηρεαζόμενους λογαριασμούς, βάζοντας το email σου εδώ.
Από κάτω θα δεις μία λίστα των υπηρεσιών/εφαρμογών/σελίδων που χρησιμοποίησες με το συγκεκριμένο email και οι οποίες έχουν χακαριστεί, καθώς και ποια στοιχεία σου διέρρευσαν.
Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.
To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.
Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε Instagram, YouTube και Facebook!
Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Πριν φύγετε δείτε
- Νέα mobile εφαρμογή σε ειδοποιεί μόλις οι συνθήκες για λήψη φωτογραφιών είναι ιδανικές!
- SIGMA 10-18mm f/2.8: Διέρρευσαν φωτογραφίες και τεχνικά χαρακτηριστικά (αύριο ανακοινώνεται)
- Δείτε τι συνέβη όταν ένα ρολό φιλμ δέχτηκε ακτίνες Χ 19 φορές!
- Νέο Firmware για την Nikon Z 9, για καλύτερη ανίχνευση AF σε πουλιά και αεροπλάνα!
- Meta: Ετοιμάζει Facebook ή Instagram χωρίς διαφημίσεις με συνδρομή 14 δολαρίων το μήνα!
- Οργισμένη ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φωτογράφων κατά της Κυβέρνησης