Facebook Surround 360: open source σύστημα για 360 videos στα 8K


Facebook Surround 360: open source σύστημα για 360 videos στα 8K

Το Facebook Surround 360 θα είναι ένα open-source project που θα παρουσιαστεί μέσω της πλατφόρμας GitHub.

Σύμφωνα με την παρουσίαση του σχεδίου, το Facebook Surround 360 θα αποτελείται από 17 κάμερες σε ειδικό rig (14 με ευρυγώνιο φακό και τρεις με fish-eye), οι οποίες θα καταγράφουν ταυτόχρονα εικόνες και οι οποίες θα ενώνονται άμεσα σε videos 360 μοιρών. To πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα συστήματα είναι ότι στο τελικό video δεν θα φαίνεται το μονοπόδι στο οποίο θα είναι προσαρμοσμένο το σύστημα, ενώ η χρήση global shutter θα εξασφαλίζει την αποφυγή παραμορφώσεων.

Το Facebook Surround 360 έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί χωρίς να υπερθερμαίνεται και θα μπορεί να δίνει videos σε ανάλυση των 4K, 6K και 8K.

Το κόστος για την κατασκευή του ανέρχεται περίπου στα 30.000 δολάρια και τα σχέδια του (μαζί με τον κώδικα του λογισμικού) αναμένεται να είναι διαθέσιμα μέσα στο καλοκαίρι.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα στην ειδική ιστοσελίδα του Facebook Surround 360.

Facebook Surround 360

Facebook Surround 360

Facebook Surround 360

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Facebook
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!