Μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες και η μηχανή που την τράβηξε μπορεί να γίνει δική σας


Μία από τις πιο διάσημες φωτογραφίες και η μηχανή που την τράβηξε μπορεί να γίνει δική σας

Alfred Eisenstaedt V-J Day photoΣίγουρα έχετε δει την διπλανή φωτογραφία καθώς αποτελεί μία από τις πιο διάσημες εικόνες όλων των εποχών.  Το όνομα της είναι “Kiss in Times Square”, και τραβήχτηκε από τον φωτογράφο Alfred Eisenstaedt το 1945, στους πανηγυρισμούς της V-J Day, της ημέρας που ανακοινώθηκε το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και η νίκη των Η.Π.Α. και των συμμάχων τους.  Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Life (όχι στο εξώφυλλο αλλά σε άρθρο με τίτλο “Victory Celebrations”) , στις 27 Αυγούστου του 1945 και συνδέθηκε άμεσα με τη λήξη του πολέμου.  Ο Alfred Eisenstaedt έχει δηλώσει σχετικά με τη φωτογραφία του: ‘In Times Square on V-J Day, I saw a sailor running along the street grabbing every girl in sight. I was running ahead of him with my LeicaAlfred Eisenstaedt Leica 1 looking back over my shoulder. Then suddenly, in a flash, I saw something white being grabbed. I turned around and clicked the moment the sailor kissed the nurse…I took exactly four pictures. It was done within a few seconds’ (Στην Times Square την V-J Day, είδα ένα ναύτη να τρέχει στο δρόμο και να αρπάζει όποιο κορίτσι έβρισκε μπροστά του.  Έτρεχα μπροστά του με την Leica κοιτώντας προς τα πίσω.  Alfred Eisenstaedt Leica 3Τότε, ξαφνικά είδα κάτι άσπρο να αρπάζεται.  Γύρισα και αποθανάτισα τη στιγμή που ο ναύτης φιλούσε τη νοσοκόμα.  Τράβηξα ακριβώς τέσσερις εικόνες.  Το όλο θέμα τελείωσε σε μερικά δευτερόλεπτα).

Στα πλαίσια λοιπόν της δημοπρασίας φωτογραφικών ειδών, WestLicht Photographica Auction, μπορεί κάποιος να αποκτήσει μία πρωτότυπη καιAlfred Eisenstaedt Leica 2 υπογεγραμμένη εκτύπωση της εν λόγω φωτογραφίας από τον δημιουργό της και μαζί την Leica IIIa rangefinder που χρησιμοποίησε εκείνη την ημέρα για να την τραβήξει. Ο Alfred Eisenstaedt συνέχισε να χρησιμοποιεί την ίδια Leica μηχανή για ακόμα 50 χρόνια.   Με αυτή τη μηχανή, δύο χρόνια πριν πεθάνει, φωτογράφισε και τον πρώην πρόεδρο των Η.Π.Α., Bill Clinton με την οικογένεια του.  Εντυπωσιακό είναι ότι η Leica IIIa Alfred Eisenstaedt Leica 4rangefinder βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση παρά τα χρόνια της.

Η δημοπρασία γίνεται στη Βιέννη στις 24 Μαΐου και υπολογίζεται ότι η φωτογραφία θα “πιάσει” 23.500$, ενώ η φωτογραφική μηχανή 32.780$.    Alfred Eisenstaedt Leica 5
via imaging-resource.com & auction2000.se

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!