Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014


Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου 2014

Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το 2000 στα πλαίσια του προγράμματος Ελλάς Γαλλία Συμμαχία και διοργανώνεται από το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Η έναρξη του φεστιβάλ έγινε στις 19 Μαρτίου στην Αθήνα όπου και θα παραμείνει έως τις 26 Μαρτίου. Οι ταινίες προβάλλονται στο Auditorium του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και στους κινηματογράφους ΔΑΝΑΟΣ, EMBASSY NOVA ODEON. Στη συνέχεια το Φεστιβάλ θα μεταφερθεί στους φιλόξενους χώρους του Ολύμπιον στη Θεσσαλονίκη, όπου θα συνεχιστούν οι προβολές από τις 27 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου 2014.

Στο φεστιβάλ θα προβληθούν κατ’ αποκλειστικότητα συνολικά 47 ταινίες, οι περισσότερες από τις οποίες δεν έχουν προβληθεί ξανά στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους συναντάμε ταινίες animation από την Τσεχική Δημοκρατία και τη Γαλλία, κωμωδία από την Ελβετία, θρίλερ από το Λουξεμβούργο, ιστορικό δράμα από τη Βουλγαρία, τραγωδία από το Μαρόκο και ντοκιμαντέρ από την Ελλάδα καθώς και ταινίες από τον Καναδά, η κινηματογραφική παραγωγή του οποίου θα έχει φέτος την τιμητική της. Οι ταινίες εντάσσονται στις ενότητες «Διαγωνιστικό τμήμα», «Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου», «Focus στο Κεμπέκ», «Η νέα ταξιαρχία του γαλλικού σινεμά» και «Λευκή κάρτα στη Nathalie Baye», η οποία είναι ανάδοχος της φετινής διοργάνωσης. Η κριτική επιτροπή απαρτίζεται από Έλληνες και Γάλλους, με πρόεδρο το Γιώργο Χωραφά. Οι ταινίες που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα διεκδικούν ένα από τα δύο βραβεία του Φεστιβάλ, το Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής ή το Βραβείο Κοινού. Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των ταινιών για Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Αυτό είναι το επίσημο trailer του Φεστιβάλ το οποίο σκηνοθέτησε ο Παναγιώτης Χριστόπουλος (νέος Έλληνας σκηνοθέτης, υποψήφιος στην κατηγορία Cinéfondation στις Κάννες):

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!