Εγκαινιάστηκαν οι έκθεσεις φωτογραφίας “Καθ’οδόν” και “Αισθητές Παραλληλίες”


Εγκαινιάστηκαν οι έκθεσεις φωτογραφίας  “Καθ’οδόν” και “Αισθητές Παραλληλίες”

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Συνεχίζεται για λίγες μέρες ακόμα το φεστιβάλ “ΜΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ”, που συνδιοργανώνεται από τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας – “ΗΔΥΦΩΣ” και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Πολιτιστικό Οργανισμό Δήμου Πατρέων.

Οι τελευταίες δύο δράσεις ήταν η έκθεση “Καθ’οδόν” στην οποία συμμετείχαν τα μέλη της Λέσχης και τα εγκαίνια της πραγματοποιήθηκαν τη Παρασκευή 15 Μαΐου στην Αγορά Αργύρη. Μέσα από 120 περίπου φωτογραφίες 60 φωτογράφοι προσεγγίζουν ο καθένας με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο αυτό το θέμα. Είτε από την οπτική γωνία μιας κλασσικής φωτογραφίας δρόμου είτε από την οπτική γωνία μια πορείας. Μην ξεχνάμε ότι η ίδια η ενασχόληση με τη φωτογραφία είναι μια πορεία που ο κάθε φωτογράφος την επιλέγει μόνος του και αυτό είναι που μας προσφέρει και τις διαφορετικές ματιές.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 30 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι Δευτέρα-Παρασκευή: 09:00-13:00 & 17:00-21:00 και Σάββατο 10:00-14:00.

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ (1)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ (2)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ (3)

ΕΚΘΕΣΗ ΑΓΟΡΑ ΑΡΓΥΡΗ (4)

Το Σάββατο εγκαινιάστηκε επίσης η έκθεση “Αισθητές Παραλληλίες” στα Παλαιά Δημοτικά Λουτρά με φωτογραφίες του Κώστα Κοτσώνα και του Σπύρου Πολυτάρχου, από τη Φωτογραφική Λέσχη Λειβαδιάς.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 23 Μαΐου και οι ώρες λειτουργίας της είναι Δευτέρα-Σάββατο: 10:00-13:00 & 18:00-21:00.

ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΥΤΡΑ (2)

ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΥΤΡΑ (1)

ΕΚΘΕΣΗ ΛΟΥΤΡΑ (4)

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ συνεχίζεται η έκθεση με τίτλο Φωτογραφικόν Πρακτορείον “Δ. Α. Χαρισιάδη” στη Δημοτική Πινακοθήκη από το αρχείο του Μουσείου Μπενάκη. Η έκθεση αποτελείται από 57 ασπρόμαυρες φωτογραφίες (αντίγραφα από τα αρνητικά του δημιουργού) που ανήκουν στις ενότητες με τίτλους «Τοπίο», «Αρχαιότητες», «Υπαίθριος ζωή», «Στιγμιότυπα κοινωνικής ζωής», «Αρχιτεκτονική» και «Ναυπηγεία».

Ώρες λειτουργίας: Τρίτη-Παρασκευή:8:30πμ έως2:30μμ & Σάββατο:10πμ έως 2μμ, Κυριακή &Δευτέρα κλειστά.

Το υπόλοιπο πρόγραμμα του φεστιβάλ έχεις ως εξής:
Δευτέρα 18 Μαΐου 2015, 19:00:
«Οι πρώτοι φωτογράφοι της Πάτρας (1857 – 1922)», παρουσίαση από την Αλεξάνδρα Γκοριτσοπούλου, Αγορά Αργύρη
Τετάρτη 20 Μαΐου 2015, 19:00:
«Φωτογραφία Μακράς Έκθεσης (Long exposure Photography)», παρουσίαση από τον Αλέξη Καννά, Αγορά Αργύρη
Παρασκευή 22 Μαΐου 2015, 19:00:
«Αυτοπορτρέτο vs Selfie», παρουσίαση από τον Χρήστο Κοψαχείλη, Αγορά Αργύρη
Κυριακή 24 Μαΐου 2015, 20:00:
Τελετή λήξης Φωτομαραθωνίου Πάτρας 2015, Παλαιό Δημοτικό Νοσοκομείο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Exhibitions
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!