Filmulator: Ψάχνεις δωρεάν λογισμικό για επεξεργασία Raw αρχείων;


Filmulator: Ψάχνεις δωρεάν λογισμικό για επεξεργασία Raw αρχείων;

Πολλοί αναζητούν ένα λογισμικό επεξεργασίας για τα Raw αρχεία της κάμερας τους (ασυμπίεστα αρχεία) και ενώ υπάρχουν μερικές επιλογές δεν μας χαλάει να υπάρξουν περισσότερες.

Το Filmulator είναι ένα νέο λογισμικό επεξεργασίας Raw αρχείων που είναι διαθέσιμο για Windows και Linux (δυστυχώς όχι για MacOS).

Ο δημιουργός του αναφέρει για το λογισμικό:

Το Filmulator είναι μια εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών με έμφαση στη διαχείριση βιβλιοθηκώ, απλότητα έναντι ευελιξίας, ευκολία στο να το μάθεις και βελτιωμένη ροή εργασίας.

Το Filmulator δέχεται Raw αρχεία από κάμερες και προσομοιώνει την ανάπτυξη του φιλμ σαν να εκτίθεται στο ίδιο φως με τον αισθητήρα της κάμερας. Αυτό επιφέρει πολλά οφέλη:

– Οι μεγάλες φωτεινές περιοχές γίνονται πιο σκοτεινές, συμπιέζοντας το δυναμικό εύρος.
– Μικρές φωτεινές περιοχές κάνουν το περιβάλλον τους πιο σκούρο, ενισχύοντας την τοπική αντίθεση.
– Σε φωτεινές περιοχές, ο κορεσμός ενισχύεται, βοηθώντας στη διατήρηση του χρώματος σε λαμπερούς ουρανούς, φωτεινότερους τόνους δέρματος και ηλιοβασιλέματα.
– Σε εξαιρετικά κορεσμένες περιοχές, η φωτεινότητα εξασθενεί, βοηθώντας στη διατήρηση των λεπτομερειών π.χ. στα λουλούδια.

Το Filmulator θα το βρείτε εδώ.

Αν το δοκιμάσετε μην ξεχάσετε να μας πείτε πως το βρήκατε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Δες την εβδομαδιαία μας φωτογραφική εκπομπή Angle of View στο YouTube ή άκουσε την ως Podcast σε Spotify, Google ή Apple!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Filmulator
author
Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος

Ο Χριστόφορος Αναγνωστόπουλος, Global Ambassador των εταιρειών Tokina & Hoya, είναι επαγγελματίας φωτογράφος και βραβευμένος κινηματογραφιστής timelapse, εισηγητής σε workshop φωτογραφίας και timelapse.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!