Φωτογράφος αποσύρει τη συμμετοχή του από διαγωνισμό εξαιτίας ενός άχυρου


Φωτογράφος αποσύρει τη συμμετοχή του από διαγωνισμό εξαιτίας ενός άχυρου

Πρόκειται για τον David Caird, ο οποίος αναγκάστηκε να προβεί στη παραπάνω ενέργεια όταν διαπιστώθηκε ότι είχε αφαιρέσει από μία εικόνα του ένα άχυρο, μέσω επεξεργασίας στον Η/Υ με τη διαδικασία cloning.

Η φωτογραφία δείχνει τον νεογέννητο γορίλα Kimye στην αγκαλιά της μητέρας του, φωτογραφημένο στο Ζωολογικό Κήπο της Μελβούρνης τον Μάρτιο που μας πέρασε.

Ο Caird είχε συμπεριλάβει τη φωτογραφία ως μέρος μίας σειράς φωτογραφιών (portfolio), αλλά ένας άλλος φωτογράφος που είχε φωτογραφίσει το ίδιο θέμα και από την ίδια γωνία, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με την εικόνα.

photo-manipulation-1
Η πρώτη εικόνα είναι του David Caird και η δεύτερη του άλλου φωτογράφου που επισήμανε το περίεργο της υπόθεσης.

Η υπεύθυνη του ιδρύματος Walkley Foundation, το οποίο βρίσκεται πίσω από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό φωτορεπορτάζ, Louisa Graham, δήλωσε ότι ο φωτογράφος απέσυρε οικειοθελώς την συμμετοχή του γιατί μία εικόνα είχε παραβιάσει τους κανονισμούς.
Οι όροι του διαγωνισμού συγκεκριμένα αναφέρουν ότι απαγορεύεται η διαδικασία cloning και μοντάζ.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

TheGuardian
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

2 σχόλια

  • #
    1

    Μάλλον δε θα κέρδιζε τη πρώτη θέση και να γινόταν πολλοί λιγότεροι θα το μάθαιναν και θα γνώριζαν την φωτογραφία του και το όνομά του από ότι τώρα μετά το γεγονός. Δε σημαίνει ότι το έκανε επι τούτου (ότι επίτηδες την απέσυρε) αλλα τελικά δε βγαίνει ζημιωμένος.

    Σωστή κίνηση και προς όφελός του νομίζω, καθαρά.

    • #
      1

      προς όφελος του ότι το έκανε οικειοθελώς και αυτό εν μέρη…προς μεγάλη του ζημία ότι μπήκε στη διαδικασία να κάνει κάτι που δεν νομίζω να επηρέαζε το τελικό αποτέλεσμα της συμμετοχής του και που στην ουσία του κολλάει μία ρετσινιά που πολύ δύσκολα στο χώρο του φωτορεπορτάζ μπορείς να αποτινάξεις…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!