Αυτό είναι το πρώτο video 360 μοιρών διαστημικής βόλτας έξω από τον Δ.Δ.Σ.

Μία μεγάλη πρωτιά για την ανθρωπότητα είναι το πρώτο video 360 μοιρών που γυρίστηκε σε βόλτα κοσμοναυτών στο διάστημα, έξω από τον Δ.Δ.Σ.

Αν και έχουμε δει video 360 μοιρών από το εσωτερικό του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται βόλτα κοσμοναυτών έξω από τον Σταθμό. Η βόλτα των κοσμοναυτών κράτησε περίπου 7.5 ώρες και το video που θα δείτε έχει διάρκεια 3.5 λεπτά.

Η λήψη έγινε από τους κοσμοναύτες Sergey Ryazansky και Fyodor Yurchikhin από τη Ρωσία, σε συνεργασία με την ενημερωτική ιστοσελίδα RT, την Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία και την κατασκευάστρια διαστημόπλοιων Energia.

Το video προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, στα πλαίσια του εορτασμού της εκτόξευσης του πρώτου τεχνητού δορυφόρου που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, του Σοβιετικού Sputnik-1, το 1957.

Η ανάλυση δεν είναι πολύ καλή ενώ δεν έχουμε κανένα στοιχεία για την κάμερα που χρησιμοποιήθηκε, αλλά παρόλα αυτά η αίσθηση που έχει κάποιος είναι μοναδική.

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος, επαγγελματίας δημιουργός εικόνων με έντονη εστίαση στη δημιουργία φιλμ διατήρησης, τη φωτογραφία και τη βιντεοσκόπηση και τον αντίκτυπό τους στην Ελλάδα. Βάση του είναι η πόλη της Θεσσαλονίκης και πάθος του είναι η αποτύπωση της ομορφιάς της φύσης, της άγριας ζωής και των τοπίων. Είναι ο δημιουργός του pttl.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

0 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Back to top button
0
Would love your thoughts, please comment.x
Close

Η διαφήμιση στηρίζει το pttlgr

Οι διαφημίσεις μάς βοηθούν να διατηρούμε το pttlgr δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας.
Αν θέλεις, μπορείς να μας προσθέσεις στις εξαιρέσεις του ad blocker σου.

Σε ευχαριστούμε για τη στήριξη!