Nikon D850: Πήρε 100 πόντους στη DxOMark, είναι η νέα βασίλισσα των μηχανών

Η DxOMark ανακοίνωσε τα αποτελέσματα των τεστ του αισθητήρα της νέας DSLR της Nikon, Nikon D850, αποτελέσματα που την έβαλαν στην κορυφή της λίστας των φωτογραφικών μηχανών.
H Nikon D850 συγκέντρωσε 100 πόντους και είναι πρώτη DSLR/mirrorless που πιάνει τόσο υψηλή βαθμολογία και μάλιστα με αισθητήρα που σύμφωνα με φήμες ανήκει στην Nikon (ο σχεδιασμός).
Η Nikon D850 είναι η καλύτερη μηχανή της βάσης δεδομένων της DxOMark στο δυναμικό εύρος με βαθμολογία 14.8 και δεύτερη καλύτερη στο βάθος χρώματος με βαθμολογία 26.4, πίσω μόνο από τη Phase One IQ810 που όμως είναι ψηφιακή πλάτη μεσαίου φορμά. Μάλιστα στα συμπεράσματα της η DxOMark μιλάει για μία μηχανή που ανταγωνίζεται τις μηχανές μεσαίου φορμά.
Τέλος όσο αφορά το ISO η Nikon D850 έπιασε την 22η θέση, πίσω από τα προηγούμενα μοντέλα της Nikon, Nikon D800 (18η θέση) και Nikon D810 (19η θέση) και πίσω από τις μηχανές του ανταγωνισμού με πολλά megapixels, όπως τις Sony A7R II των 42.4 megapixels (3η θέση), την Pentax K-1 των 36.4 megapixels (4η θέση) και την Canon EOS 5D IV των 30 megapixels (10 θέση), πάνω όμως από την Canon EOS 5D R των 50 megapixels (30η θέση).
Μπορείτε να διαβάσετε το αναλυτικό review της Nikon D850 στη DxOMark εδώ.
Ποια είναι η γνώμη σας;
1 σχόλιο
Χμμμ… στα υψηλά iso είναι πίσω και από την… πολυδυσφημισμένη canon eos6dii, ε;….
Η οποία παρεπιπτόντως δεν τα πήγε και τόσο άσχημα στο τεστ της DxO σε σχέση με τις άλλες Canon στα υψηλά ISO…. Σωστά;