Αυτό είναι το πρώτο video 360 μοιρών διαστημικής βόλτας έξω από τον Δ.Δ.Σ.


Αυτό είναι το πρώτο video 360 μοιρών διαστημικής βόλτας έξω από τον Δ.Δ.Σ.

Μία μεγάλη πρωτιά για την ανθρωπότητα είναι το πρώτο video 360 μοιρών που γυρίστηκε σε βόλτα κοσμοναυτών στο διάστημα, έξω από τον Δ.Δ.Σ.

Αν και έχουμε δει video 360 μοιρών από το εσωτερικό του Διεθνή Διαστημικού Σταθμού, είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται βόλτα κοσμοναυτών έξω από τον Σταθμό. Η βόλτα των κοσμοναυτών κράτησε περίπου 7.5 ώρες και το video που θα δείτε έχει διάρκεια 3.5 λεπτά.

Η λήψη έγινε από τους κοσμοναύτες Sergey Ryazansky και Fyodor Yurchikhin από τη Ρωσία, σε συνεργασία με την ενημερωτική ιστοσελίδα RT, την Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία και την κατασκευάστρια διαστημόπλοιων Energia.

Το video προβλήθηκε για πρώτη φορά την Τρίτη, στα πλαίσια του εορτασμού της εκτόξευσης του πρώτου τεχνητού δορυφόρου που μπήκε σε τροχιά γύρω από τη Γη, του Σοβιετικού Sputnik-1, το 1957.

Η ανάλυση δεν είναι πολύ καλή ενώ δεν έχουμε κανένα στοιχεία για την κάμερα που χρησιμοποιήθηκε, αλλά παρόλα αυτά η αίσθηση που έχει κάποιος είναι μοναδική.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

DIYPhotography
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!