Πρώτη εικόνα του επαναστατικού κυρτού αισθητήρα της Sony;


Πρώτη εικόνα του επαναστατικού κυρτού αισθητήρα της Sony;

Η ύπαρξη κυρτού αισθητήρα, ο οποίος μάλιστα έχει την ίδια καμπύλη με το ανθρώπινο μάτι, μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη του φωτογραφικού εξοπλισμού. Κυρίως θα απελευθερώσει τους φακούς από την ανάγκη να χρησιμοποιούν έξτρα οπτικά στοιχεία για την μείωση των παραμορφώσεων στις άκρες των εικόνων που παράγουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερους φακούς με μεγαλύτερο μέγιστο διάφραγμα.
Επιπλέον όπως αναφέρεται ένας κυρτός αισθητήρας είναι πιο φωτο-ευαίσθητος από ένα κανονικό αισθητήρα κατά 1.4 φορές στο κέντρο και 2 φορές στις γωνίες.

Η Sony έχει ήδη δείξει ένα Full Frame 43mm και ένα αισθητήρα 11mm για smartphones με κυρτή κατασκευή και φήμες αναφέρουν ότι η νέα Sony RX2 μπορεί να είναι η πρώτη φωτογραφική μηχανή που θα διαθέτει ένα Full Frame κυρτό αισθητήρα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

SonyAlphaRumors
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    ειδικά για τα κινητά θα έχει πολύ μεγάλη διαφορά καθώς οι φακοί θα γίνουν μικρότεροι και απλούστεροι (πιο λεπτά κινητά, ή στο ίδιο πάχος μεγαλύτεροι αισθητήρες!)

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!