Το πρώτο video teaser της νέας ρετρό Full Frame μηχανής της Nikon


Το πρώτο video teaser της νέας ρετρό Full Frame μηχανής της Nikon

Η Nikon δημοσίευσε το πρώτο video teaser για την νέα επαγγελματική Full Frame μηχανή της με ρετρό εμφάνιση που θα παρουσιάσει το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τίτλο “Nikon – Pure Photography #1”, το video τελειώνει με την φράση: “it’s in my hands again” (είναι στα χέρια μου πάλι).

Νέες πληροφορίες της ιστοσελίδας Nikon Rumors αφήνουν ένα ενδεχόμενο ανοιχτό η μηχανή τελικά να μπορεί να καταγράφει video όπως και ότι η μηχανή μοιάζει περισσότερο στην Nikon F3.
Επίσης ένα πιθανό όνομα του μοντέλου είναι Nikon D4H (πράγμα που πιστεύουμε ότι δεν θα επαληθευτεί). Το ενδιαφέρον στις νέες πληροφορίες είναι η αναφορά σε υβριδικό οφθαλμοσκόπιο, δηλαδή ηλεκτρονικό και οπτικό που θα αλλάζει ανάλογα με την επιθυμία του χρήστη, στα πρότυπα της Fujfilm X-Pro 1 (δείτε το review μας), όπως και το γεγονός ότι η μηχανή δεν θα έχει AA φίλτρο (αναμενόμενο σύμφωνα με την τάση στον κατασκευαστικό τομέα).

Η τιμή της αναμένεται να κυμαίνεται κοντά στα 3000 δολάρια για το σώμα και 3300 δολάρια σε κιτ με τον νέο φακό 50mm f/1.8 G που αναμένεται να παρουσιαστεί παράλληλα.

Τα μέχρι τώρα τεχνικά χαρακτηριστικά που εικάζεται ότι θα έχει η νέα μηχανή είναι:
– σχεδίαση παρόμοια με την Nikon FM2 ή με την Nikon F3
– ίσως ίδιο αισθητήρα με την Nikon D4, ανάλυσης 16.2 megapixels, μεγέθους Full Frame
– επεξεργαστής Expeed 3 ή Expeed 3A
– απουσία AA φίλτρου
– υβριδικό οφθαλμοσκόπιο (ηλεκτρονικό και οπτικό)
– 3D color matrix metering II
– F-mount
– ISO: 100-12,800 (επεκτάσιμο από ISO 50 μέχρι ISO 108,200)
– ταχύτητα λήψης 5.5 καρέ το δευτερόλεπτο μέχρι 100 λήψεις
– οθόνη 3.2″ ή 3″
– μπαταρία EN-EL14 ή EN-EL15
– υποδοχή SD κάρτας μνήμης
– διαστάσεις 143.5 x 110 x 66.5mm
– βάρος 765 γραμμάρια
– στο κιτ θα περιλαμβάνεται νέος φακός 50mm f/1.8 G

Ποια είναι η γνώμη σας για τη νέα μηχανή της Nikon από τις μέχρι τώρα πληροφορίες που μαθαίνουμε;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

4 σχόλια

  • #
    1

    Αποκλειεται να χει τοσο χαμηλη αναλυση οταν ο ανταγωνισμος εχει 24 και 36 mp… Επισης εχει κυκλοφορισει ο Expeed 4, αρα μαλλον αυτον θα χει….

    FF + 50mm = ιδανικος συνδιασμος ;-)

    • #
      1

      αν έχει 16 megapixels και ειδικά τον αισθητήρα της D4 δεν νομίζω ότι χρειάζεται περισσότερη ανάλυση…ειδικά σε χαμηλό φωτισμό θα φυσάει (μιλάω ως χρήστης της D4)…
      Μπορεί να θέλουν απλά ένα σώμα ρετρό με τα στοιχεία της D4 για να δούνε πως θα αντιδράσει η αγορά. Άλλωστε θα είναι η πρώτη μηχανή του είδους και μπορεί να θέλουν να παίξουν εκ του ασφαλούς… υπομονή μερικές εβδομάδες και θα μάθουμε! πάντως ότι και να είναι φαίνεται να δίνει αρκετή σημασία η Nikon στην παρουσίαση της.

  • #
    1

    Πάντως “επαγγελματική” και “Ρετρο” μαζί νομίζω δεν γίνεται.

    Η μηχανή δεν πρέπει να θεωρείται “επαγγελματική απλά επειδή είναι FF. Είναι μια μηχανή για “ενθουσιώδεις” όπως λέμε και κυρίως 50άριδες 60άριδες νοσταλγούς του παρελθόντος που θα κουμπώσουν και κανα παλιό φακό και αισθητικά θα τεριάζει. Ο χειρισμός των παλαιών manual μηχανών έχει ξεπεραστεί και σήμερα προσφέρεται μόνο για “διδασκαλία” τεχνικής φωτογράφισης αλλα και νοσταλγούς που τους αρέσει εκτός από το φωτογραφικό αποτέλεσμα και η διαδικασία ρύθμισης. Σαν να φτιάχνεις ελληνικό καφέ. Έχει την χάρη του η διαδικασία παρασκευής πριν τελικά τον πιεις και είναι μέρος της απόλαυσης.
    Το μόνο θετικό των “ρετρό” ρυθμίσεων είναι ότι σου τείνει χρόνο να σκεφτείς και έτσι κάνεις λιγότερα λάθη.

    Ωστόσο είναι ενδιαφέρον κομμάτι όπως και να έχει.

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!