Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που βγήκε με τον νέο κυρτό αισθητήρα της Sony


Αυτή είναι η πρώτη φωτογραφία που βγήκε με τον νέο κυρτό αισθητήρα της Sony

H φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα Nikkei μαζί με πληροφορίες σχετικά με τον νέο αισθητήρα, του οποίου το κυρτό σχήμα μιμείται το ανθρώπινο μάτι και μπορεί να βοηθήσει στην εξέλιξη του φωτογραφικού εξοπλισμού. Το κυρτό σχήμα του νέου αισθητήρα θα απελευθερώσει τους φακούς από την ανάγκη να χρησιμοποιούν έξτρα οπτικά στοιχεία για την μείωση των παραμορφώσεων στις άκρες των εικόνων που παράγουν. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μικρότερους φακούς με μεγαλύτερο μέγιστο διάφραγμα.
Επιπλέον όπως αναφέρεται ένας κυρτός αισθητήρας είναι πιο φωτο-ευαίσθητος από ένα κανονικό αισθητήρα κατά 1.4 φορές στο κέντρο και 2 φορές στις γωνίες.

Τα νέα στοιχεία που μπορούμε να εντοπίσουμε σε σχέση με την νέα τεχνολογία είναι:
– οι πρώτες εκδόσεις του συγκεκριμένου αισθητήρα θα έχουν πολύ χαμηλότερη ανάλυση σε σχέση με τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται ήδη
– υπάρχουν προς το παρόν μεγάλες δυσκολίες για την κατασκευή zoom φακών για τον συγκεκριμένο αισθητήρα

Το θετικό είναι ότι η Sony δηλώνει ότι είναι έτοιμη να αρχίσει την μαζική παραγωγή κυρτών αισθητήρων, πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον είμαστε κοντά στην πρώτη φωτογραφική μηχανή με κυρτό αισθητήρα, ίσως μία μηχανή στην σειρά RX με σταθερό φακό.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Nikkei
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!