Flickr: αποκαλύπτει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε το 2015, στη κορυφή το iPhone


Flickr: αποκαλύπτει τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε το 2015, στη κορυφή το iPhone

Ξεκινάμε από τα πιο φωτογραφημένα σημεία του πλανήτη, τα οποία είναι οι πόλεις του Λονδίνου, του Παρισιού και της Νέας Υόρκης.

23462231105_08aa985427_z

Τα κορυφαία γεγονότα που καλύφθηκαν από τους φωτογράφους του Flickr είναι οι ταραχές στη Βαλτιμόρη, το αρχείο των εικόνων που ανέβηκε από τις αποστολές Απόλλο και το project του Kirsty Mitchell “The Wonderland Series”.

23094268819_a8e903e670_k

Οι φωτογράφοι που συγκέντρωσαν τα περισσότερα βλέμματα πάνω τους είναι οι Joe St. Pierre, Reese Herrington και Kris Williams.

flickr

Στην κορυφή των χρωμάτων που εμφανίστηκαν πιο πολύ, ανά εποχή, είναι το λευκό και το κόκκινο για τον χειμώνα, το πράσινο Lawn Green και το πορτοκαλί για την άνοιξη, το πράσινο Dark Lime Green και το γαλάζιο και το μπλε για το καλοκαίρι και το μαύρο και το πορτοκαλί για το Φθινόπωρο.

flickr-1

Όσο αφορά τον εξοπλισμό που χρησιμοποιήθηκε μέσα στο 2015, στην κορυφή είναι το iPhone με 42% των φωτογραφιών, με τις Canon DSLR μηχανές να ακολουθούν με 27% και τις Nikon DSLR μηχανές με 16%.

flickr-2

Συνολικά το 39% των φωτογραφιών και videos ήταν από κινητά τηλέφωνα, με τις DSLR να είναι στο 31% και τις compact στο 25%. Μόλις 3% των φωτογραφιών και videos έγιναν από mirrorless μηχανές.

flickr-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

flickr
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!