FLIR Scout TK : μονόκυαλο με θερμική κάμερα φέρνει την τεχνολογία των εξωγήινων στο ευρύ κοινό


FLIR Scout TK : μονόκυαλο με θερμική κάμερα φέρνει την τεχνολογία των εξωγήινων στο ευρύ κοινό

Το FLIR Scout TK είναι στην ουσία ένα μονόκυαλο σε μικρές διαστάσεις, το οποίο μπορεί να ανιχνεύσει στο απόλυτο σκοτάδι και σε απόσταση 90 μέτρων, το θερμικό ίχνος ανθρώπων και άλλων οργανισμών (θυμηθείτε την ταινία Predator – O Κυνηγός με τον Arnold Schwarzenegger αλλά και τις τόσες κατασκοπευτικές ταινίες που έχετε δει στο σινεμά).

Ζυγίζει μόλις 170 γραμμάρια, έχει διαστάσεις τσέπης και λειτουργεί με μπαταρία λιθίου, αυτονομίας 5 ωρών. Φυσικά μπορεί να καταγράψει φωτογραφίες και έχει ενσωματωμένη οθόνη.

Επιπλέον μπορεί να αντέξει σε πτώσεις από 2 μέτρα και λειτουργεί σε θερμοκρασίες από -20°C ως 40°C.

Το αξιοσημείωτο είναι ότι το FLIR Scout TK κοστίζει μόλις 600 δολάρια και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους δύο μήνες.

FLIR-Scout-TK

FLIR-Scout-TK-1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

CES 2016

Πηγή:

FLIR
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    μια διευκρινηση μια που ειμαι κατοχος της καμερας δεν καταγραφει video μονο φωτογραφιες ευχαριστω

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!