Φωτοbook Dummy Awards 2017 από το Photometria Festival


Φωτοbook Dummy Awards 2017 από το Photometria Festival

To Photometria Festival διοργανώνει τον διαγωνισμό για φωτογραφικά βιβλία Φωτοbook Dummy Awards 2017.

Φωτοbook Dummy Awards 2017

Open Call
1ο βραβείο: δωρεάν τύπωμα 150 αντιτύπων, καθοδήγηση από τους Stefano Bianchi και Εύα Βουτσάκη, δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr
2ο βραβείο: δωρεάν σεμινάριο δημιουργίας φωτογραφικού βιβλίου κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, καθοδήγηση & δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr
3ο βραβείο: δωρεάν καθοδήγηση μέσω 2 skype συναντήσεων και δυνατότητα πώλησης του ολοκληρωμένου βιβλίου μέσω του Photobookstore.gr

Εκτός απο τους 3 νικητές, όλα τα επιλεγμένα βιβλία θα εκτεθούν στα πλαίσια του 1ου διαγωνισμού και έκθεσης Φωτογραφικού Βιβλίου του Photometria. Η έκθεση θα ταξιδέψει στα Χανιά (ΛΕ.ΦΚ.Ι), στη Θεσσαλονίκη και σε άλλα φεστιβαλ με τα οποία συνεργάζεται το Photometria.

Κριτική επιτροπή

Εύα Βουτσάκη
Διεθνώς αναγνωρισμένη φωτογράφος και υπέρμαχος της αυτοέκδοσης φωτογραφικών βιβλίων. Τα dummy της έχουν εκτεθεί στο Κέντρο Φωτογραφίας Τόκυο, Μουσείο Φωτογραφικού Βιβλίου Κολωνίας, κλπ. Περισσότερες πληροφορίες στην προσωπική της σελίδα www.evavoutsaki.com

Φωτοbook-1

Stefano Bianchi
Εμπνευστής και ιδρυτής της διαδικτυακής πλατφόρμας χρηματοδότησης, παραγωγής και διακίνησης φωτογραφικών βιβλίων https://crowdbooks.com

Φωτοbook-2
Όροι συμμετοχής

– Όλες οι προτάσεις θα κριθούν βάσει του πόσο αισθητικά άρτιες και νοηματικά συνδεδεμένες είναι οι φωτογραφίες και πώς επικοινωνούν μεταξύ τους μέσα στο έντυπο βιβλίο.
Dummy είναι ένα ημιτελές βιβλίο, ως εκ τούτου, γίνονται δεκτά και πρότζεκτ εν εξελίξει.
* Dummy = Αρχική ιδέα και ατελής πρώτη έκδοση του βιβλίου, έτσι ώστε ο δημιουργός / εκδότης να έχει μια πρώτη εικόνα για τη μορφή / μέγεθος / τη φύση του τελικού βιβλίου. Ως προσχέδιο της ιδέας δικαιολογούνται ελαττώματα και το dummy είναι ανοιχτό για αλλαγή και βελτίωση.
– Τα επιλεγμένα βιβλία από τους φιναλίστ θα εκτεθούν κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Φωτογραφίας Photometria στα Ιωάννινα και στη συνέχεια μέσω μιας κινητής βιβλιοθήκης θα ταξιδέψουν στα Χανιά, στους συνεργάτες της Λέσχης Φωτογραφίας και Κινηματογράφου Χανίων (ΛΕ.ΦΚ.Ι) καθώς και στη Θεσσαλονίκη.
– Το έργο που θα υποβληθεί μπορεί να είναι ατομική ή συλλογική δουλειά.
– Μόνο ένα έργο μπορεί να υποβληθεί ανά συμμετέχων και θα πρέπει να είναι πρωτότυπο και να μην έχει δημοσιευθεί/εκτεθεί/εκδοθεί από κάποιον επίσημο φορέα πριν σαν συνολικό έργο.
– Το έργο πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην τελική του έκδοση.

Η επιλογή έχει δύο στάδια: Α: Ηλεκτρονική αποστολή υλικού. Β: Ταχυδρομική αποστολή υλικού.
Αναλυτικότερα:
Α Σταδιο: (μέχρι την 1η Μαΐου 2017)
Στείλτε μέσω e-mail στο competition@photometria.gr
Συνημμένα:
A.1 Το dummy ως αρχείο PDF
A.2 Την αίτηση συμμετοχής συμπληρωμένη Photometria_Dummy-Award_2017_application_EN αφού την μετονομάσετε προσθέτοντας το επίθετό σας μετά το EΝ (πχ: Photometria_Dummy Award_2017_application_EΝ_Voutsaki)
A.3 Κάποιες φωτογραφίες καταγραφής του dummy ως αντικειμένου.
A.4 Πληρώστε μέσω του e-shop του Photometria το κόστος συμμετοχής το οποίο είναι: 10 Ευρώ
Β Στάδιο:
Οι φιναλίστ θα ειδοποιηθούν μέσω email μέχρι τις 9 Μαΐου και θα πρέπει να ταχυδρομήσουν τα dummy τους μέχρι 21 Μαΐου στη διεύθυνση Αγίας Σοφίας 31, τκ 45221, Ανατολή Ιωαννίνων Ελλάδα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Photometria
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!