O Φωτοδεσμός είναι ο νέος αντιπρόσωπος της Profoto στην Ελλάδα


O Φωτοδεσμός είναι ο νέος αντιπρόσωπος της Profoto στην Ελλάδα

Ακολουθεί το δελτίο τύπου.

Το Δίκτυο Φωτογραφικών Καταστημάτων ΦΩΤΟΔΕΣΜΟΣ ανακοινώνει την ανάληψη της αντιπροσωπείας του εργοστασίου Profoto για την Ελλάδα και την Κύπρο με αφορμή την νέα πρόταση φωτισμού της Profoto.

Η Profoto – κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως εργαλείων μορφοποίησης του φωτός και συστημάτων φωτισμού – παρουσιάζει σήμερα ένα ολοκαίνουριο σύστημα που εντυπωσιάζει με το αποτέλεσμα που μπορεί να επιτευχθεί κάτω από γρήγορες, έντονες και ακραίες συνθήκες εξωτερικών φωτογραφήσεων (on-location). Από την κυκλοφορία του το 2013, το Profoto Β1 off-camera φλας σημείωσε ταχύτατα εξαιρετική επιτυχία στην φωτογραφική κοινότητα. Συνδυάζοντας τη φορητότητα και την ευκολία στη χρήση ενός φλας Speedlight με την απόδοση ενός επαγγελματικού Monolight, το Β1 θεωρείται από πολλούς οτι σήμανε μία νέα εποχή στη βιομηχανία. Τώρα η Profoto προχωρά ακόμη πιο μπροστά, παρουσιάζοντας ένα ολόκληρο νέο σύστημα συμπαγών off-camera φλας και εργαλείων μορφοποίησης του φωτός, σχεδιασμένα για γρήγορη και εύκολη εξωτερική φωτογράφηση. Το σημείο που τραβάει περισσότερο την προσοχή στο σύστημα off-camera φλας είναι το νέο Β2. Το Β2 είναι ελαφρύτερο και πιο φορητό από το ομόλογό του Β1. Το Β2 αποτελείται από μια γεννήτρια μπαταρίας συν κεφαλή. Η μπαταρία μπορεί να κρατηθεί στον ώμο ή στην μέση, ενώ η κεφαλή είναι μικρή και αρκετά ελαφριά για να τοποθετηθεί σε μονόποδο ή σε βραχίονα πάνω στην φωτ/κη μηχανή. Αυτό μας επιτρέπει να φωτογραφίζουμε εν κινήσει. Αν αυτό δεν είναι απαραίτητο, τόσο η γεννήτρια όσο και η κεφαλή μπορούν να τοποθετηθούν σε ένα light stand και το Β2 να ελεγχθεί ασύρματα από την φωτ/κη μηχανή. Αυτό καθιστά το Β2 το πρώτο off-camera φλας στον κόσμο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο on όσο και off camera. Επιπροσθέτως, το Β2 έχει όλα τα οφέλη που έκαναν το Β1 εξαιρετικά επιτυχές. Έχει TTL. Έχει HSS. Είναι αρκετά γρήγορο ώστε να συμβαδίζει με τη φωτ/κη σας μηχανή και πέντε φορές πιο ισχυρό από το μέσο Speedlight. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με όλο το φάσμα των Εργαλείων Μορφοποίησης Φωτισμού της Profoto. Όλα αυτά σε μια κεφαλή με το ίδιο μέγεθος και βάρος όσο ένα Speedlight.

Το σύστημα Profoto Off-Camera Φλας περιλαμβάνει επίσης τα νέα εργαλεία μορφοποίησης του φωτός OCF. Τα εργαλεία OCF είναι μικρότερα και πιο ελαφριά· αποτελούνται από λιγότερα μέρη και διαθέτουν έξυπνες λύσεις με καταχωρημένη πατέντα που χαρίζουν ταχύτητα & ευκολία κατά την τοποθέτηση και χρήση. Η συλλογή περιλαμβάνει τέσσερα νέα Softboxes, ένα νέο Grid κιτ (Κυψέλες) , ένα νέο Snoot και ένα νέο Barndoor.

Στο σύστημα Off-Camera Flash περιλαμβάνεται επίσης το διάσημο Β1 και το πατενταρισμένο σύστημα AirTTL. Τα πάντα συνδυάζονται σε αυτό το σύστημα!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Accessories Flashes Lighting Profoto
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!