Fotodiox Excell +1, νέος adapter για τοποθέτηση Canon και Nikon φακών σε MFT μηχανές


Fotodiox Excell +1, νέος adapter για τοποθέτηση Canon και Nikon φακών σε MFT μηχανές

O Fotodiox Excell +1 επιτρέπει να τοποθετήσετε φακούς Canon FD ή Nikon G σε μηχανές Micro Four Thirds, αλλά με μία ιδιαιτερότητα.

Ο Fotodiox Excell +1 διαθέτει ένα ειδικό κρύσταλλο το οποίο επιτρέπει να μην διπλασιάζεται το εστιακό μήκος του φακού που τοποθετείται σε μία MFT μηχανή, ενώ ταυτόχρονα τον κάνει πιο γρήγορο κατά 1 fstop. Επιπλέον ο Fotodiox Excell +1 διαθέτει και δαχτυλίδι διαφραγμάτων για την ρύθμιση του διαφράγματος του φακού.

Με τον Fotodiox Excell +1 ένας π.χ. φακός των 50mm που μπαίνει σε μία MFT μηχανή μετατρέπεται σε φακό των 70mm και όχι σε φακό των 100mm.

Στην περίπτωση της Blackmagic Pocket Cinema Camera το εστιακό μήκος του φακού των 50mm γίνεται 103mm αντί για 144mm.

O Fotodiox Excell +1 κοστίζει 160 δολάρια, ενώ για λίγες ημέρες θα πωλείται σε προσφορά στην τιμή των 140 δολαρίων. Μπορείτε να βρείτε την έκδοση για Canon φακούς εδώ και για Nikon φακούς εδώ.

Fotodiox-Excell-+1-2

Fotodiox-Excell-+1-1

Fotodiox-Excell-+1-3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Fotodiox
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!