Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας: ΔΩΡΕΑΝ E-Book για όσα πρέπει να ξέρετε


Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας: ΔΩΡΕΑΝ E-Book για όσα πρέπει να ξέρετε

Διαθέσιμη είναι, online και ΔΩΡΕΑΝ, η νέα έκδοση του E-Book “Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας”.

H προσπάθεια του Τάσου Σχίζα για την διάδωση της φωτογραφικής γνώσης συνεχίζεται και όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος έχουμε την νέα έκδοση του μοναδικού ελληνικού E-Book που είναι απαραίτητο βοήθημα για όσους θέλουν να ασχοληθούν με την φωτογραφία. Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Φυσικά μπορείτε να στηρίξετε την συγκεκριμένη προσπάθεια αγοράζοντας και την έντυπη έκδοση.

Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Νέα ηλεκτρονική έκδοση – Ιανουάριος 2018

Η 10η ηλεκτρονική έκδοση (Ιανουάριος 2018) συνεχίζει την καθιερωμένη ανανέωση του e-book (1η έκδοση 2008).
Προσφέρεται δωρεάν και είναι διαθέσιμη για κατέβασμα από την παρακάτω σελίδα του περιοδικού:
http://www.photoeidolo.gr/N/7%20BOOK/index.html
Η έντυπη έκδοση διατίθεται σε βιβλιοπωλεία, φωτογραφικά καταστήματα και στα γραφεία του περιοδικού:
Nαυμ. Έλλης 4, 54625 Λαδάδικα – Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 638447

«Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας» αποτελεί ένα σύγχρονο σύγγραμμα, που έχει σκοπό να καλύψει με τη μεγαλύτερη δυνατή πληρότητα τις ανάγκες ενός ερασιτέχνη ή σπουδαστή ή επαγγελματία φωτογράφου. Η φωτογραφία αντιμετωπίζεται μικτά (ψηφιακή και αναλογική μαζί), όπως άλλωστε είναι η σημερινή μορφή της. Στην ύλη περιλαμβάνονται: Οι οριοθετήσεις, για την καλύτερη κατανόηση του περιεχομένου, ο εξοπλισμός που χρειαζόμαστε, η χρήση της φωτογραφικής μηχανής, με απλό τρόπο για την εύκολη εισαγωγή του νέου στη φωτογραφία, η λήψη, στην οποία δίνεται ιδιαίτερη βαρύτητα στη φωτομέτρηση, που αποτελεί και τον σημαντικότερο παράγοντά της, οι φωτογραφικές τεχνικές, για όσους αναζητούν περισσότερα εκφραστικά μέσα, ο φωτισμός, που οι περισσότεροι παραμελούν παρά τη σπουδαιότητά του, ο σκοτεινός θάλαμος (ασπρόμαυρος και έγχρωμος), για όσους επιθυμούν να διατηρήσουν τις βάσεις του παρελθόντος και να αποχτήσουν «κλασική φωτογραφική ταυτότητα» και τέλος η ψηφιακή επεξεργασία, εστιασμένη κυρίως στο Photoshop και δοσμένη στα μέτρα της φωτογραφίας, με τέτοιο τρόπο, που να αφορά παράλληλα τον αρχάριο, αλλά και τον «ψαγμένο» φωτογράφο.

ΤΑΣΟΣ ΣΧΙΖΑΣ – ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ:

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964, μεγάλωσε στην Τρίπολη της Λιβύης και ζει μόνιμα στη Θεσσαλονίκη από το 1982. Από το 1982 η φωτογραφία αποτέλεσε γι’ αυτόν, μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας.  Διδάσκει φωτογραφία από το 1991 ως σήμερα σε λέσχες και μεταλυκειακές σχολές. Από το 1993 ως το 1996 εξέδιδε το «Γυάλινο μάτι», το ασπρόμαυρο φωτογραφικό περιοδικό, που διανέμονταν δωρεάν στη Θεσσαλονίκη και πραγματοποίησε 20 τεύχη. Από το 1996 ως το 2010 εξέδιδε το «Φωτογραφικό Είδωλο», το μονοθεματικό καλλιτεχνικό φωτο-γραφικό περιοδικό και πραγματοποίησε 28 τεύχη. Συντονίζει τρεις φωτογραφικές ομάδες («Φωτοπόροι», «ΚΛΙΚers», «Ομάδα Φ») επιμελείται και διοργανώνει επιμελείται και διοργανώνει (μαζί με τις παραπάνω ομάδες) το Contrast / Αντίθεση: Φεστιβάλ Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Ασχολήθηκε με διοργανώσεις εκθέσεων, διαλέξεων, παρουσιάσεων και σεμιναρίων. Έγραψε πλήθος σημειώσεων, δημοσίευσε σειρά άρθρων και παρουσίασε portfolios σε περιοδικά και στο διαδίκτυο. Έχει γράψει τρία βιβλία (Η τεχνική της αναλογικής και της ψηφιακής φωτογραφίας, Αληθινό ψέμα,  Το είδωλο της μουσικής). Έχει πραγματοποιήσει 19 ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε 51 ομαδικές.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Photo Ebooks Photo Offers
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!