Στη Γαλλία, χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουν πισίνες χωρίς άδεια!


Στη Γαλλία, χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνητή νοημοσύνη για να εντοπίσουν πισίνες χωρίς άδεια!

Οι γαλλικές αρχές χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνητή νοημοσύνη, για να βρουν πισίνες που δεν έχουν καταχωρηθεί.

Η Γαλλία εκτιμάται ότι διαθέτει περίπου 3,2 εκατομμύρια ιδιωτικές πισίνες, αλλά πολλές από αυτές δεν είναι καταχωρημένες. Οι γαλλικές αρχές για να τις εντοπίσουν, χρησιμοποιούν δορυφορικές φωτογραφίες και τεχνητή νοημοσύνη, με σκοπό να ανακτήσουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ σε απλήρωτους φόρους.

Το σύστημα αυτό αναπτύχθηκε από την Google και τη γαλλική εταιρεία πληροφορικής Capgemini, και χρησιμοποιείται από τη γαλλική εφορία για να εντοπίσει ιδιωτικές οικιακές πισίνες που είναι αδήλωτες (και ως εκ τούτου αφορολόγητες). Αυτό το σύστημα χρησιμοποιεί δορυφορικές εικόνες που αναλύονται με τη βοήθεια τεχνητής νοημοσύνης (AI), που διασταυρώνει τις νόμιμες πισίνες με αρχεία βάσης δεδομένων ακίνητης περιουσίας και φορολογίας.

Σύμφωνα με τη γαλλική νομοθεσία, οι τροποποιήσεις της ιδιοκτησίας, που περιλαμβάνουν πισίνες και άλλες μόνιμες κατασκευές, πρέπει να δηλώνονται στην εφορία εντός 90 ημερών από την ολοκλήρωσή τους. Οι φόροι ακίνητης περιουσίας βασίζονται στις αξίες ενοικίασης, επομένως οτιδήποτε αλλάζει στην ιδιοκτησία, σημαίνει αύξηση των φόρων.

Πρόσφατα, η γαλλική εφορία ανακοίνωσε ότι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη, εντόπισε 20.356 ιδιωτικές πισίνες που δεν είχαν δηλωθεί στο παρελθόν, και τώρα θα επεκτείνει τη διαδικασία σε ολόκληρη τη χώρα, όχι μόνο για να αναζητήσει πισίνες, αλλά και να εντοπίσει μη καταχωρημένα παραρτήματα, επεκτάσεις, βεράντες, ακόμη και μόνιμες πέργκολες. Η γαλλική κυβέρνηση αναμένει έως και 40 εκατομμύρια ευρώ σε πρόσθετους φόρους μετά την κυκλοφορία και τη χρήση του συστήματος αυτού σε εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, η αρχική έκδοση του λογισμικού είχε ένα αρκετά μεγάλο περιθώριο σφάλματος, περίπου 30%. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παρερμηνεύσει κάποια δεδομένα όσο αφορά τους ηλιακούς συλλέκτες, νομίζοντας ότι είναι πισίνες. Η δεύτερη γενιά του λογισμικού όμως, είναι καλύτερη και πιο ακριβής. Η ανάλυση δορυφορικών φωτογραφιών που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη βέβαια, είναι κάπως αμφιλεγόμενη, γιατί εμπλέκεται η Google, η οποία είχε στο παρελθόν κάποιες διαφωνίες με τις γαλλικές φορολογικές αρχές.

Στην Ελλάδα πάντως, η χρήση ενός τέτοιου λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης, θα είχε αρκετό ενδιαφέρον όσο αφορά τις αδήλωτες επεκτάσεις, είτε είναι πισίνες, είτε άλλου είδους τροποποιήσεις στις ιδιοκτησίες. Πάντως, υπάρχει πάντα και το ζήτημα της παρακολούθησης. Η αυξανόμενη δύναμη της τεχνολογίας συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης, θα πρέπει να ελέγχεται, διότι κάλλιστα μπορεί σε “λάθος” χέρια να χρησιμοποιηθεί με κακόβουλο τρόπο. Ποια είναι η δική σας γνώμη;

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!