H Fujifilm μειώνει την παρουσία της στις compact μηχανές για να αφοσιωθεί στις mirrorless


H Fujifilm μειώνει την παρουσία της στις compact μηχανές για να αφοσιωθεί στις mirrorless

Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το περιοδικό Amateur Photographer, η Fujifilm σχεδιάζει να μειώσει κατά 50% τα μοντέλα των compact φωτογραφικών μηχανών που παράγει με σκοπό να αφοσιώσει περισσότερους πόρους στην ανάπτυξη της mirrorless σειράς της. 

Ο γενικός μάνατζερ της εταιρείας στην “Optical Device and Electronic Imaging Products Division”, Hiroshi Tanaka, δήλωσε ότι η ιαπωνική εταιρεία θα σταματήσει τις compact μηχανές της στην οικονομική κατηγορία διότι έχουν πολύ μικρό περιθώριο κέρδους και θα αναπτύξει περισσότερα νέα mirrorless μοντέλα.  Μάλιστα στην Fujifilm είναι ενθουσιασμένοι από την αποδοχή των νέων mirrorless μηχανών της εταιρείας από το καταναλωτικό κοινό και πιστεύουν ότι εκεί βρίσκεται το μέλλον.

Μετά την Olympus, η οποία από ότι φαίνεται  θα “σκοτώσει” τις μικρές compact μηχανές της οικονομικής κατηγορίας, άλλος ένας μεγάλος κατασκευαστής φωτογραφικών μηχανών αποχωρεί από την οικονομική κατηγορία των compact μηχανών.  Και οι δύο εταιρείες αναμένεται το επόμενο διάστημα να ρίξουν ακόμα περισσότερο βάρος στην εξέλιξη των mirrorless φωτογραφικών μηχανών, αγορά στην οποία τα πηγαίνουν αρκετά καλά.

Εκτίμηση μας είναι ότι σύντομα και λόγω της τρομερής πτώσης στις πωλήσεις των οικονομικών compact φωτογραφικών μηχανών (μέχρι 150-200€), η κατηγορία θα εκλείψει (στην ουσία αντικαθιστάτε από τα smartphones) και οι εταιρείες θα επικεντρωθούν περισσότερο στο τομέα των mirrorless φωτογραφικών μηχανών.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Compact Digital Cameras
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!