H Fujifilm είναι η εταιρεία που έφτιαξε τη πρώτη ψηφιακή μηχανή με κάρτα μνήμης


H Fujifilm είναι η εταιρεία που έφτιαξε τη πρώτη ψηφιακή μηχανή με κάρτα μνήμης

Η Fujifilm δημοσίευσε ένα νέο video, στο οποίο τονίζει ότι είναι η εταιρεία που κατασκεύασε τη πρώτη ψηφιακή μηχανή με κάρτα μνήμης.

Ταυτόχρονα σε άρθρο της εταιρείας στην ιστοσελίδα της μαθαίνουμε ότι η πρώτη ψηφιακή μηχανή που έγραφε σε κάρτα μνήμης ήταν η FUJIX DS-1P και είχε παρουσιαστεί στη Photokina της Κολωνίας του 1988. Η κάρτα μνήμης που βλέπετε είχε χωρητικότητα 2MB SRAM και μπορούσε να χωρέσει 5 με 10 φωτογραφίες.

FUJIX DS-1P

Η ιαπωνική εταιρεία ξεκίνησε να αναπτύσσει την τεχνολογία CCD (charge-coupled device) τη δεκαετία του 1970 και τη δεκαετία του 1980 εξέλισσε την ψηφιακή τεχνολογία στην εικόνα.

Η FUJIX DS-1P ήταν ένα πρωτότυπο που δεν έφτασε ποτέ στην αγορά, αλλά την επόμενη χρονιά της παρουσίασης της, το 1989, η Fujifilm λανσάρισε τη FUJIX DS-X, που ήταν και η πρώτη ψηφιακή μηχανή που βγήκε στην αγορά.

FUJIX DS-X

Φυσικά η ιστορία έχει γράψει ότι το 1975, ο Steven Sasson, μηχανικός της Eastman Kodak, είχε φτιάξει την πρώτη ψηφιακή μηχανή με ασπρόμαυρο αισθητήρα εικόνας, μηχανή που όμως δεν έγραφε τις φωτογραφίες σε κάρτα μνήμης, αλλά σε μαγνητική κασέτα (χρειαζόταν 23 δευτερόλεπτα).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm History

Πηγή:

Fujifilm
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!