Τελικά τι ενδιαφέρει τους αναγνώστες του pttl.gr σε μία μηχανή;

Ένα μήνα κράτησε η ψηφοφορία μας για το τι σας ενδιαφέρει περισσότερο σε μία φωτογραφική μηχανή.
Είτε είναι DSLR, είτε mirrorless, είτε compact, ο σκοπός μίας μηχανής είναι να απαθανατίζει τις στιγμές που θέλουμε. Για προσωπική χρήση ή δουλειά μία μηχανή πρέπει να μπορεί να τα καταφέρνει ακόμα και σε δύσκολες συνθήκες. Φυσικά κάθε άνθρωπος βλέπει τα πράγματα διαφορετικά.
Ποιο λοιπόν είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό μίας μηχανής στη προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε φωτογραφίες;
Στη ερώτηση μας, σας δώσαμε 4 επιλογές, 4 σημεία τα οποία κατά τη γνώμη μας παίζουν ρόλο στις φωτογραφίες που δημιουργούμε.
Οι 232 αναγνώστες του pttl.gr που ψήφισαν (οι περισσότεροι μέχρι στιγμής σε ψηφοφορία μας! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!), έδωσαν το εξής αποτέλεσμα:

[poll id=”10″]

Περίπου ένας στους δύο πιστεύει ότι μία μηχανή θα πρέπει να αποδίδει όσο το δυνατόν λιγότερο ψηφιακό θόρυβο στα υψηλά ISO, ενώ ένας στους τέσσερις δίνει βαρύτητα στην δυνατότητα της μηχανής να εστιάζει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
Η ταχύτητα λήψης της μηχανής επιλέχθηκε από έναν στους δέκα ενώ τα megapixels επιλέχθηκαν από το μικρότερο αριθμό ατόμων, μόλις 12 στο σύνολο των 232.

Το τελικό αποτέλεσμα πλησιάζει πολύ και τις προσπάθειες των κατασκευαστών να βελτιώσουν τις μηχανές που μας προσφέρουν. Ως αιχμή του δόρατος είναι η μείωση του ψηφιακού θορύβου αλλά και η αύξηση της ταχύτητας της εστίασης και οι νέες μηχανές που παρουσιάζονται φαίνονται πολύ δυνατές στα συγκεκριμένα σημεία. Η ταχύτητα λήψης μίας μηχανής παίζει τον ρόλο της, αν και φαίνεται να είναι πολύ σημαντική για συγκεκριμένους φωτογραφικούς τομείς (σπορ, άγρια ζωή), ενώ ο πόλεμος των megapixels αν και έχει αναθερμανθεί τον τελευταίο χρόνο δεν φαίνεται να επηρεάζει την τελική απόφαση αγοράς των φωτογράφων.

Ποια είναι η γνώμη σας για το αποτέλεσμα; Σας βρίσκει σύμφωνους και αν όχι γιατί;

Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.
0 0 ψήφοι
Article Rating
Εγγραφή
Ειδοποίηση για
guest

2 Comments
Παλαιότερο
Νεότερο Με τις περισσότερες ψήφους
Inline Feedbacks
Προβολή όλων των σχολίων
Νικολας
Νικολας
12 χρόνια πριν

Η Canon θα βγαλει καμμια σοβαρη μηχανη οπως η Nikon D800 ή θα συνεχισει να μας κοροιδεύει ; Δεν υπαρχουν λεφτα για φθηνοτερα συστηματα. Υπαρχει καμμια σοβαρη πληροφορία ή να παμε ολοι σε Nikon D800 ;

Back to top button
2
0
Would love your thoughts, please comment.x

Adblock Detected

Για να συνεχίσετε την περιήγησή σας στο pttl.gr, παρακαλούμε απενεργοποιήστε το Ad Blocker.

Οι διαφημίσεις μας επιτρέπουν να διατηρούμε το περιεχόμενο δωρεάν, ανεξάρτητο και καθημερινά ενημερωμένο για φωτογράφους, βιντεογράφους και δημιουργούς εικόνας. Χωρίς τη διαφημιστική υποστήριξη, η λειτουργία και η εξέλιξη του site δεν θα ήταν εφικτές.

Μόλις απενεργοποιήσετε το Ad Blocker, ανανεώστε τη σελίδα για να αποκτήσετε πλήρη πρόσβαση στο περιεχόμενο του pttl.gr.

Σας ευχαριστούμε για την υποστήριξη και την κατανόησή σας.