Fujifilm F900EXR, ένα διαμάντι στα χέρια σας


Fujifilm F900EXR, ένα διαμάντι στα χέρια σας

Οι μηχανές της Fujifilm, F, ήταν πάντα πολύ ποιοτικές, με εξαιρετική κατασκευή και δυνατά χαρακτηριστικά.  Η νέα F900EXR συνεχίζει την παράδοση των προγόνων της και αποτελεί μία ιδανική επιλογή για compact μηχανή ακόμα και για επαγγελματίες.

Η ιαπωνική εταιρεία εξόπλισε την F900 με αισθητήρα EXRCMOS, μεγέθους 1/2″ και ανάλυσης 16 megapixels και επεξεργαστή εικόνας EXR Processor II.  Ο φακός αποδίδει 20x οπτικό ζουμ (25-500mm), με macro στα 5 εκατοστά και σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας έχει το πιο γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης που έχουμε δει σε compact μηχανή.  Η ενεργοποίηση της μηχανής γίνεται μέσα σε 1.1 δευτερόλεπτα και η ταχύτητα λήψης φτάνει τα 11 καρέ το δευτερόλεπτο, εξασφαλίζοντας ότι δεν θα χάσετε καμία φωτογραφική ευκαιρία.  Η καταγραφή Full HD video (1920 x 1080), στα 60 fps με στέρεο ήχο σας δίνει την δυνατότητα δημιουργίας εξαιρετικών φιλμ.  Η F900 σχεδιασμένη για παθιασμένους φωτογράφους παρέχει την δυνατότητα λήψης RAW αρχείων και χρήσης των απαραίτητων χειροκίνητων προγραμμάτων (P/M/A/S).  Η οθόνη 3.0″ έχει ανάλυση 920.000 dots.

Όπως όλες οι νέες μηχανές της κατηγορίας ενσωματώνει τεχνολογία WiFi για άμεση σύνδεση σε φορητές έξυπνες συσκευές και κοινοποίηση εικόνων και video μέσω κοινωνικών δικτύων, με την χρήση της εφαρμογής FUJIFILM Camera Application (διαθέσιμης για iOS και Android).

Ταυτόχρονα η ιαπωνική εταιρεία θα κυκλοφορήσει και τη Fujifilm F850EXR, η οποία θα είναι ίδια με την F900 χωρίς WiFi (θα υποστηρίζει όμως Eye-fi κάρτες μνήμης), χαμηλότερης ταχύτητας σύστημα αυτόματης εστίασης, έλλειψη καταγραφής RAW αρχείων και ταχύτητα λήψης 9 καρέ το δευτερόλεπτο (αντί για τα 11 της F900).

Αναμένουμε σύντομα πληροφορίες σχετικά με την διαθεσιμότητα και τιμή των δύο μηχανών στην ελληνική αγορά.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Ανάλυση: 16 megapixels (4608 x 3456)
Μέγεθος αισθητήρα: 1/2″ (6.4 x 4.8 mm)
Τύπος αισθητήρα: EXRCMOS BSΙ
ISO: Auto, 100 – 3200
Τύποι αρχείου: RAW, JPEG, RAW+JPEG, 3D still image:MPO compliant
Προγράμματα λήψης: Auto, EXR, Program, Aperture priority, Shutter priority, Manual
Μέγιστο διάφραγμα φακού: F3.5 – F5.3
Εστιακό μήκος φακού: 25-500mm
Οπτικό ζουμ: 20×
Macro: 5 εκατοστά
Μέγεθος οθόνης: 3,0″
Ανάλυση οθόνης: 920,000 dots
Τεχνολογία αφής: OXI
Οφθαλμοσκόπιο: ΟΧΙ
Ενσωματωμένο Flash: ΝΑΙ
Hot Shoe: ΟΧΙ
Εγγραφή video: Full HD 1920×1980 στα 60 fps
Μπαταρία: Λιθίου NP-50A
GPS: ΟΧΙ
Κάρτα μνήμης: SD/SDHC/SDXC
Wireless: Ενσωματωμένο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!