Ανακοινώθηκε ο νέος φακός της Fujifilm, Fujinon XF23mm F1.4 R


Ανακοινώθηκε ο νέος φακός της Fujifilm, Fujinon XF23mm F1.4 R

Ανακοινώθηκε και επίσημα ο νέος φακός της Fujifilm για το σύστημα X, Fujinon XF23mm F1.4 R.
Ο Fujinon XF23mm, ο οποίος είναι στην ουσία ένας φακός 35mm (σε φορμά 35mm), έχει την ίδια εστιακή απόσταση με τον φακό της Fujifilm X100s, αλλά είναι ένα stop πιο φωτεινός.
Ο Fujinon XF23mm αποτελείται από 11 οπτικά στοιχεία σε 8 groups, ανάμεσα στα οποία υπάρχει 1 ασφαιρικό στοιχείο, ενώ η ειδική επίστρωση HT-EBC (High Transmittance Electron Beam Coating) επιτρέπει την ομοιόμορφη κατανομή του φωτός στον αισθητήρα. Έχει δείκτη της απόστασης της μηχανής από το θέμα και κλίμακα για το βάθος πεδίου, ώστε να είναι πιο εύκολη η manual εστίαση. Το σταθερό διάφραγμα με μέγιστο άνοιγμα F/1.4 είναι κατασκευασμένο από 7 στρογγυλοποιημένες λεπίδες, οι οποίες δίνουν ελκυστικό bokeh (θόλωμα του φόντου) και η εστίαση με το DC coreless μοτέρ είναι γρήγορη και αθόρυβη.
Ο Fujinon XF23mm F1.4 R ζυγίζει μόλις 300 γραμμάρια και έχει μήκος 6.3 εκατοστά.
Αναμένεται να είναι διαθέσιμος μέσα στον Οκτώβριο στην τιμή των 900 δολαρίων.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Φακού Prime
Για μηχανές Fujifilm X
Εστιακό μήκος 23mm (35mm σε φορμά 35mm)
Σταθεροποιητής Όχι
Μέγιστο διάφραγμα f/1.4
Ελάχιστο διάφραγμα f/16
Οπτικά στοιχεία 11
Groups 8
Ειδικά στοιχεία 1 ασφαιρικό
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 28 εκατοστά
Αυτόματη εστίαση Ναι
Τύπος μοτέρ DC coreless
Κλίμακα απόστασης Ναι
Κλίμακα DOF (Βάθους πεδίου) Ναι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 300 γραμμάρια
Διάμετρος 72mm
Μήκος 6,3 εκατοστά
Διάμετρος φίλτρου 62mm
Χρώμα Μαύρο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!