Η Fujifilm ετοιμάζεται να μπει στο ψηφιακό μεσαίο φορμά;


Η Fujifilm ετοιμάζεται να μπει στο ψηφιακό μεσαίο φορμά;

Ο κ.Takashi Uenο δήλωσε ότι η Fujifilm ήταν πολύ δυνατή στο μεσαίο φορμά την εποχή του film (θυμηθείτε την εξαιρετική GX680 και την GA645) και ότι πλέον διαθέτει την τεχνογνωσία για να μπει δυναμικά και στο μεσαίο φορμά της ψηφιακής εποχής.

Εκτός των άλλων η Fujifilm συνεχίζει να κατασκευάζει φακούς μεσαίου φορμά για τη Σουηδική Hasselblad (ο κ.Takashi Uenο είναι Hasselblad Master), πράγμα που δείχνει ότι η εταιρεία δεν έχει χάσει την επαφή της με τον χώρο του μεσαίου φορμά.

Ο κ.Takashi Uenο δήλωσε ότι προς το παρόν η Fujifilm δεν σκοπεύει να ανακοινώσει μία μηχανή μεσαίου φορμά, αλλά ερευνά τις προοπτικές και τεστάρει αισθητήρες, ενώ πιστεύει ότι αν στο μέλλον η ιαπωνική εταιρεία αποφασίσει να ασχοληθεί με το μεσαίο φορμά θα το κάνει με μεγάλη επιτυχία.

Τελειώνοντας το British Journal of Photography αναφέρει ότι ο κ.Takashi Uenο θεωρεί ότι η Fujifilm θα μπορούσε να εισέλθει στην αγορά του μεσαίου φορμά ακόμα και τώρα, κάτι όμως που κολλάει στο γεγονός ότι δεν έχουν πειστεί όλοι στην εταιρεία την λήψη μίας τέτοιας απόφασης.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!