Μαμούθ συμφωνία, η Fujifilm εξαγόρασε τη Xerox


Μαμούθ συμφωνία, η Fujifilm εξαγόρασε τη  Xerox

Fujifilm και Xerox ανακοίνωσαν από κοινού συμφωνία που φέρνει την ιαπωνική εταρεία να αναλαμβάνει τον έλεγχο της αμερικανικής εταιρείας.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται εδώ και πολλά χρόνια έχοντας δημιουργήσει από κοινού μία εταιρεία στην Ασία, την Fuji Xerox Co, εταιρεία με την οποία θα συγχωνευτεί η αμερικανική Xerox, με την Fujifilm να ελέγχει το 50.1% της νέας εταιρείας.

Η Fuji Xerox Co δημιουργήθηκε το 1962 και τα μερίδια των Fujifilm και Xerox ήταν 75% και 25% αντίστοιχα.

Η Xerox, το όνομα της οποίας στις Η.Π.Α. είναι συνώνυμο της δημιουργίας μίας φωτοτυπίας ενός εγγράφου, είχε αξία 8.3 δισεκατομμύρια δολάρια. H συμφωνία όπως αναφέρει το Reuters έκλεισε στα 6.1 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ένα από τα πολύ δυσάρεστα των εξελίξεων είναι ότι 10.000 άνθρωποι στην Ασία θα χάσουν την δουλειά τους (σύμφωνα με τα Reuters και Bloomberg).

H συμφωνία έχει ως σκοπό η νέα εταιρεία Fuji Xerox να γίνει πιο δυνατή στον χώρο των εκτυπώσεων και να μειώσει τα έξοδα της, ώστε να αντιμετωπίσει τον μεγάλο ανταγωνισμό και να καταφέρει να επιβιώσει.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm Xerox

Πηγή:

Fujifilm
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!