Fujifilm TCL-X100: νέος τηλε-μετατροπέας για τις Fujifilm X100 και Fujifilm X100S


Fujifilm TCL-X100: νέος τηλε-μετατροπέας για τις Fujifilm X100 και Fujifilm X100S

Τον Fujifilm TCL-X100 είχαμε δει στο booth της ιαπωνικής εταιρείας στο CP+ της Γιοκοχάμα του Ιανουαρίου.

Ο Fujifilm TCL-X100 έρχεται να προστεθεί στον Fujifilm WCL-X100, ο οποίος μετατρέπει τον φακό των Fujifilm X100 και Fujifilm X100S σε πιο ευρυγώνιο.

Για την χρήση του ο χρήστης δεν έχει παρά να βιδώσει τον φακό στην μηχανή του και επιλέξει από το menu την λειτουργία “Tele- Conversion Lens” (για μηχανές με Firmware: Fujifilm X100, έκδοση 2.10 ή νεώτερο /Fujifilm X100S: έκδοση 1.20 ή νεώτερο). Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι παραμορφώσεις, οπτικές και χρωματικές.

Ο Fujifilm TCL-X100 μετατρέπει τον φακό των Fujifilm X100 και Fujifilm X100S σε 50mm (σε φορμά 35mm), έχει ελάχιστη απόσταση εστίασης τα 14 εκατοστά και είναι συμβατός με το υβριδικό οφθαλμοσκόπιο των δύο μηχανών. Είναι κατασκευασμένος από τέσσερα οπτικά στοιχεία σε 4 groups και έχει επίστρωση Fujinon Super EBC.

Ο Fujifilm TCL-X100 θα είναι διαθέσιμος σε μαύρο και ασημί χρώμα, τον Μάιο με την τιμή του να παραμένει άγνωστη.

Fujifilm TCL-X100

Fujifilm TCL-X100

Fujifilm TCL-X100

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!