Fujifilm X-A10: Αυτή είναι η νέα entry level, οικονομική, mirrorless μηχανή


Fujifilm X-A10: Αυτή είναι η νέα entry level, οικονομική, mirrorless μηχανή

Ανακοινώθηκε η νέα Fujifilm X-A10, η νέα entry level mirrorless φωτογραφική μηχανή της X σειράς που έρχεται να κάτσει κάτω από την πιο εξελιγμένη Fujifilm X-A3.

H Fujifilm X-A10 είναι πλέον η πιο οικονομική της σειράς X που αλλάζει φακούς, με την τιμή της να υπολογίζεται στις 499 λίρες Αγγλίας, ενώ αναμένουμε να φτάσει στην αγορά στις αρχές του 2017.

Όσο αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά η Fujifilm X-A10 διαθέτει αισθητήρα APS-C των 16.3 megapixels και τον επεξεργαστή EXR Processor II.

Το ISO της ρυθμίζεται από 200 μέχρι 6.400, επεκτάσιμο σε 100-25.600, η μέγιστη ταχύτητα συνεχών λήψεων πιάνει τα 6 καρέ το δευτερόλεπτο, ενώ το σύστημα αυτόματης εστίασης προσφέρει 49 σημεία εστίασης (αντί για 77 της Fujifilm X-A3).

Η νέα μηχανή μπορεί να καταγράψει Full HD video στα 30p (αντί για Full HD video στα 60p της Fujifilm X-A3). H μέγιστη ταχύτητα του ηλεκτρονικού κλείστρου είναι στα 1/32.000 και η μπαταρία NP-W126S δίνει αυτονομία 410 λήψεων.

Η Fujifilm X-A10 διαθέτει οθόνη 3″ (δεν είναι αφής όπως της Fujifilm X-A3), που περιστρέφεται κατά 180 μοίρες προς τα εμπρός και γλιστράει ελαφρώς προς τα πάνω (για να φαίνεται όλη η οθόνη πάνω από το σώμα της μηχανής) για λήψη selfies.Η μηχανή διαθέτει λειτουργία Portrait Enhancer για καλύτερα αποτελέσματα στη λήψη selfies (βελτιώνει το ανθρώπινο δέρμα), ενώ ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αντί για το κανονικό κουμπί λήψης, τη ροδέλα στο πίσω μέρος, η οποία επιτρέπει το πιο σταθερό κράτημα κατά το πάτημα της. Ακόμα η μηχανή διαθέτει λειτουργία Self Timer για λήψη selfies με χρονοδιακόπτη, η οποία διαθέτει τεχνολογία ανίχνευσης χαμόγελου, με την οποία η μηχανή τραβάει selfie μόλις ο χρήστης χαμογελάσει. Εντυπωσιακή είναι και η λειτουργία Group Timer κατά την οποία η μηχανή τραβάει μία φωτογραφία μόλις αναγνωρίσει ένα συγκεκριμένο αριθμό ατόμων στο κάδρο της.

Επιπλέον έχουμε τη λειτουργία Auto Macro, κατά την οποία η μηχανή αλλάζει σε λειτουργία Macro αυτόματα και μπορεί να εστιάσει από τα 7 εκατοστά με τον φακό του κιτ, XC16-50mmF3.5-5.6 OIS II.

Η νέα μηχανή διαθέτει ενσωματωμένο WiFi για άμεση σύνδεση σε έξυπνες συσκευές με Android ή iOS για απομακρυσμένο έλεγχο και άμεση κοινοποίηση των φωτογραφιών στα κοινωνικά δίκτυα. Μπορεί κάθε φορά να μεταφέρει μέχρι και 2GB δεδομένων, με την δυνατότητα μεταφοράς φωτογραφιών σε πλήρη ανάλυση ή στην χαμηλότερη ανάλυση των 3 megapixels.
Με την χρήση της εφαρμογής FUJIFILM Camera Remote είναι δυνατός και ο απομακρυσμένος έλεγχος της μηχανής και ο φωτογράφος μπορεί να εστιάσει μέσω της οθόνης αφής του smartphone/tablet του.

Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τη νέα μηχανή της Fujifilm τα διάσημα φίλτρα-εξομοιωτές των film της εταιρείας PROVIA (standard), Velvia (vivid), ASTIA (soft), CLASSIC CHROME, ενώ διαθέτει ειδικά φίλτρα Monochrome και Sepia και 10 επιπλέον φίλτρα: Fisheye, Cross Screen, Toy Camera, Miniature, Dynamic Tone, Pop Colour, Soft Focus, High Key, Low Key και Partial Colour.

Τέλος η Fujifilm X-A10 είναι εξοπλισμένη με ενσωματωμένο Flash, έχει θύρες USB και HDMI και δέχεται κάρτες μνήμης SD.

Τεχνικά χαρακτηριστικά
Τύπος Mirrorless με δυνατότητα αλλαγής φακού
Αισθητήρας-Επεξεργαστής
Τεχνολογία αισθητήρα CMOS
Μέγεθος αισθητήρα APS-C (23.6 x 15.6 mm)
Ανάλυση αισθητήρα 4896 x 3264 (16 megapixels)
Επεξεργαστής EXR Processor II
ISO 200-6.400 (100-25.600)
Ταχύτητα λήψης 6 καρέ το δευτερόλεπτο
Manual ρυθμίσεις Ναι (P, A, S, M)
Υποστήριξη RAW Ναι
Σημεία εστίασης 49
Ταχύτητα κλείστρου 1/32000
Σταθεροποιητής Όχι
Οφθαλμοσκόπιο-Οθόνη
Οφθαλμοσκόπιο Όχι
Μέγεθος οθόνης 3″
Οθόνη αφής Όχι
Δυνατότητα αλλαγής θέσης της οθόνης Ναι, 180 μοίρες προς τα πάνω
Ανάλυση οθόνης 1.040.000 dots
Flash
Τύπος Flash Ενσωματωμένο
Εμβέλεια flash 7 μέτρα
Εξωτερικό flash Ναι, μέσω hot-shoe
Λήψη video
Format αρχείου MPEG-4, H.264
Ανάλυση 1920 x 1080 (30p, 24p)
Ενσωματωμένο μικρόφωνο Stereo
Ηχείο Mono
Συνδεσιμότητα
USB Ναι, USB 2
HDMI Ναι
WiFi Ναι
NFC Όχι
Άλλα στοιχεία
Τύπος κάρτας μνήμης SD/SDHC/SDXC
Τύπος μπαταρίας Λιθίου, NP-W126S
Διάρκεια μπαταρίας 410(CIPA Rating)
GPS Όχι
Φυσικά στοιχεία
Βάρος(με μπαταρία) 331 γραμ.
Διαστάσεις (ΠxΥxΒ) 11.69 x 6.74 x 4.04 εκατοστά

Fujifilm X-A10

Fujifilm X-A10

Fujifilm X-A10

Fujifilm X-A10

Διαβάστε περισσότερα στην ιστοσελίδα της Fujifilm.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ SONY a6000 ΠΟΥ ΤΗΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΙΜΗ,

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!