Ανακοινώθηκε ο φακός Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS


Ανακοινώθηκε ο φακός Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS

Στη Νέα Υόρκη ανακοινώθηκε και επίσημα ο τηλεφακός της Fujifilm, Fujifilm XF 55-200mm F3.5-4.8 R LM OIS.  O 55-200mm (83-300mm) είναι ο πρώτος ζουμ τηλεφακός της ιαπωνικής εταιρείας για τη σειρά Χ, με διάφραγμα από 3,5 μέχρι 4,8.

Ο νέος φακός είναι εξοπλισμένος με  σταθεροποιητή OIS, ο οποίος βελτιώνει τη ταχύτητα λήψης κατά 4,5 stops, μειώνοντας τον αριθμό των κουνημένων φωτογραφιών σε χώρους με χαμηλό φωτισμό.  Η εστίαση επιτυγχάνεται σε 0,28 δευτερόλεπτα, με το θόρυβο να έχει ελαχιστοποιηθεί, ενώ ελάχιστη απόσταση εστίασης είναι τα 1.1 μέτρα.  Στο σύνολο των 14 οπτικών στοιχείων έχουμε δύο ED και ένα Super ED κρύσταλλα, τα οποία σε συνδυασμό με την επίστρωση HT-EBC αποτρέπουν τις χρωματικές ανωμαλίες, τις αντανακλάσεις και τα φαινόμενα flare και ghosting.  Ο Fujifilm XF 55-200mm ο οποίος ζυγίζει 580 γραμμάρια αποτελεί μία ιδανική λύση για ένα μικρό και εύχρηστο τηλεφακό για τη σειρά X.

Η τιμή και διαθεσιμότητα του νέου φακού αναμένεται να ανακοινωθούν το επόμενο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα η Fujifilm ανακοίνωσε ότι τον Ιούλιο θα κυκλοφορήσει νέο firmware για τις X-Pro1 και Χ-Ε1, το οποίο θα βελτιώσει τη ταχύτητα αυτόματης εστίασης.

Χαρακτηριστικά
Τύπος φακού Zoom φακός
Μέγιστο μέγεθος Format APS-C / DX
Εστιακό μήκος 55–200 mm (83-300mm)
Σταθεροποιητής Ναι (μέχρι 4,5 stops)
Lens mount Fujifilm X
Διάφραγμα
Μέγιστο διάφραγμα F3.5 – F4.8
Ελάχιστο διάφραγμα F22.0
Δαχτυλίδι διαφράγματος Ναι
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος 7
Οπτικά
Στοιχεία 14
Γκρουπ 10
Ειδικά στοιχεία 2 ED οπτικά στοιχεία και 1 Super ED
Εστίαση
Ελάχιστη απόσταση εστίασης 1.10 m
Μέγιστη μεγέθυνση 0.18 x
Αυτόματη εστίαση Ναι
Τύπος μοτέρ Stepper motor
Φυσικά στοιχεία
Βάρος 580 g
Διάμετρος 75 mm
Μήκος 118 mm
Χρώμα Μαύρο
Μέθοδος ζουμ Περιστροφικό
Μέγεθος φίλτρου 62 mm
Σκίαστρο Παρέχεται

via dpreview

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Fujifilm Lenses Fujifilm X Lenses
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!