Ανακοινώθηκε ο Fujinon XF18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR

O Fujinon XF18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR έχει σχεδιαστεί ως η τέλεια συντροφιά για την νέα Fujifilm X-T1.
Προσφέρει εστιακό μήκος 27-206mm σε φορμά 35mm (7.5x zoom) και διαθέτει οπτικό σταθεροποιητή με απόδοση 5 stops. Αποτελείται από 16 οπτικά στοιχεία σε 12 groups, ανάμεσα στα οποία 4 ασφαιρικά και 2 ED στοιχεία. Επιπλέον έχει Multi-layer HT-EBC επίστρωση η οποία έχει χαμηλό δείκτη ανάκλασης μόλις 0.2%.
O Fujinon XF18-135mm F3.5-5.6 R LM OIS WR έχει γρήγορη εστίαση, με μέγιστη ταχύτητα 0.1 του δευτερολέπτου. Έχει βάρος μόλις 490 γραμμάρια και μήκος 9.8 εκατοστά και δέχεται φίλτρα 67mm.
Αναμένεται να είναι διαθέσιμος τον Ιούλιο στην τιμή των 750 λιρών Αγγλίας.
Τεχνικά χαρακτηριστικά | |
---|---|
Τύπος Φακού | Zoom |
Για μηχανές | Fujifilm X |
Εστιακό μήκος | 18-135mm (27-206mm σε 35mm) |
Σταθεροποιητής | Ναι, (5 stops) |
Μέγιστο διάφραγμα | f/3.5-5.6 |
Ελάχιστο διάφραγμα | f/22 |
Γωνία προβολής | 76.5°- 12° |
Αριθμός λεπίδων διαφράγματος | 7 (στρογγυλεμένες) |
Οπτικά στοιχεία | 16 |
Groups | 12 |
Ειδικά στοιχεία | 4 ασφαιρικά, 2 ED |
Ελάχιστη απόσταση εστίασης | 45 εκατοστά |
Αυτόματη εστίαση | Ναι |
Φυσικά στοιχεία | |
Βάρος | 490 γραμμάρια |
Μήκος | 9.8 εκατοστά |
Διάμετρος | 76mm |
Φίλτρο | 67mm |
1 σχόλιο
Φακός για να τον έχεις κουμπωμένο πάντα στην μηχανή αλλά με μεταβλητό διάφραγμα 3,5-5,6. Εντύπωση μου προκαλεί η μη ύπαρξη ενός F4 φακού all around απο όλες τις εταιρείες.
Προφανώς βέβαια αν ο συγκεκριμένος φακός ήταν f4 θα ζύγιζε παραπάνω απο τα 490 γραμμάρια που είναι τώρα και θα αναιρούσε το πλεονέκτημα των miroless για μικρό μέγεθος και φορητότητα, ίσως και να “έκοβε” πωλήσεις απο τους υπόλοιπους φακούς αλλά κάποτε κατα την γνώμη μου πρέπει οι εταιρείες να κάνουν την υπέρβαση και στους φακούς. Δεν μπορεί οι μηχανές να έχουν τόσο δραματική βελτίωση στα χαρακτηριστικά τους και οι φακοί να παραμένουν ουσιαστικά οι ίδιοι τα τελευταία 30 χρόνια. Εάν εξαιρέσουμε τον επαναστατικό ζοομ της sigma 18-35 1,8 καμία άλλη εταιρεία δεν έκανε παρόμοιο βήμα!