Μοντέλο σέρνει στα δικαστήρια το Getty Images


Μοντέλο σέρνει στα δικαστήρια το Getty Images

Συγκεκριμένα τον Σεπτέμβριο του 2013, το Getty Images μηνύθηκε την Avril Nolan, γιατί η φωτογραφία της χρησιμοποιήθηκε στην καμπάνια του γραφείου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, “I Am Positive (+), I Have Rights” (είμαι θετική, έχω δικαιώματα), για τα δικαιώματα των ανθρώπων που έχουν Aids.

Η υπόθεση φαίνεται αρκετά περίπλοκη αφού το μοντέλο, η οποία δεν είναι φορέας του HIV, κινήθηκε εναντίον του Getty Images αλλά και της πολιτείας της Νέας Υόρκης για την χρήση της φωτογραφίας της στην καμπάνια, χρήση η οποία είχε όπως αναφέρει μεγάλο αντίκτυπο στην προσωπική της και επαγγελματική της ζωή.
Σύμφωνα με την Daily News, η Nolan διεκδικεί ως αποζημίωση 450.000 δολάρια.

Από την μεριά της η φωτογράφος, η οποία προς το παρόν δεν έχει μηνυθεί από την Nolan, θεωρεί ότι έγιναν πολλά λάθη στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ η ίδια θεωρεί ότι το μόνο της φταίξιμο είναι ότι δεν είχε καταλάβει σωστά το συμβόλαιο της με το πρακτορείο.

Ο δικηγόρος της Nolan δήλωσε ότι η πελάτισσα του είχε φωτογραφηθεί στα πλαίσια μίας φωτογράφισης μόδας και δεν είχε υπογράψει έγγραφη άδεια (Model Release) για την χρήση της φωτογραφίας για διαφήμιση ή εμπορικούς σκοπούς, άδεια η οποία είναι απαραίτητη στην πολιτεία της Νέας Υόρκης.
Το Getty Images από την μεριά του προσπάθησε να μεταφέρει την ευθύνη αποκλειστικά στην πολιτεία της Νέας Υόρκης χωρίς όμως αποτέλεσμα. Προς απογοήτευση του Getty Images, η υπόθεση θα εκδικαστεί στα δικαστήρια της Νέας Υόρκης.

Θα παρακολουθούμε με ενδιαφέρον το θέμα για να σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεώτερο.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Getty Images

Πηγή:

PDNonline
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!