Τα Getty Images Grants κλείνουν 10 χρόνια


Τα Getty Images Grants κλείνουν 10 χρόνια

Η ιστορία των βραβείων ξεκίνησε το 2004 από τον αντιπρόεδρο των φωτογραφικών αποστολών Aidan Sullivan και αρχικά απευθυνόταν σε δημιουργούς εικόνων φωτορεπορτάζ. Από τότε προστέθηκαν και άλλες κατηγορίες φωτογραφίας και τα βραβεία πλέον απευθύνονται σε πολύ μεγαλύτερο κοινό. Ο σκοπός τους ήταν και συνεχίζει ακόμα να είναι να βοηθήσουν οικονομικά φωτογράφους να πραγματοποιήσουν το όραμά τους. Οι τυχεροί αποδέκτες των βραβείων επιλέγονται προσεκτικά από καταξιωμένους κριτές.

Φέτος θα απονεμηθούν 6 βραβεία για Editorial photography, 3 βραβεία δημιουργικότητας (Creative Grants) και ένα βραβείο πορτραίτου (Contour by Getty Images Portrait Prize). Τα Getty Images Grants συνεργάζονται για πρώτη φορά με το μη κερδοσκοπικό οργανισμό Lean In, ο οποίος ενθαρρύνει γυναίκες να ακολουθούν τα όνειρα και τις φιλοδοξίες τους κι έτσι δύο από τα βραβεία του 2014 έχουν “γυναικείο προσανατολισμό”.

Στην κατηγορία Editorial photography θα βραβευτούν (με 10.000 δολάρια το καθένα) τα project 6 φωτορεπόρτερ που παρουσιάζουν δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Παράλληλα, θα βραβευτεί το έργο ενός φωτογράφου που θα παρουσιάσει την ιστορία γυναικών ή και κοριτσιών που με τη στάση τους στην προσωπική ή την κοινωνική τους ζωή στέλνουν θετικά μηνύματα. Στην κατηγορία Creative Grants, θα χρηματοδοτηθεί η συνεργασία μεταξύ φωτογράφων ή κινηματογραφιστών και πρακτορείων. Δύο βραβεία των 20.000 δολαρίων θα επιβραβεύσουν τις αντίστοιχες συνεργασίες που εστιάζουν σε κάποιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, ενώ το τρίτο βραβείο θα κερδίσει μία πρόταση που ασχολείται με γυναίκες ή κορίτσια. Στην κατηγορία Contour by Getty Images Portrait Prize ένας φωτογράφος με εμπειρία μικρότερη των 5 χρόνων στο συγκεκριμένο αντικείμενο, θα κερδίσει 10.000 δολάρια. Τέλος, υπάρχει ένα βραβείο για νέους φωτογράφους έως 30 ετών (Emerging Talent Award).

Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας έως τις 15 Μαΐου στις 11:59 p.m. GMT (δηλαδή έως τις 16 Μαΐου στις 01:59 ώρα Αθήνας). Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τους αναλυτικούς όρους συμμετοχής για κάθε κατηγορία (Editorial Photography, Creative Grants, Contour by Getty Images Portrait Prize). Οι νικητές θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο του 2014.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Getty Images Photo Competitions

Πηγή:

Getty Images
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!