Η Google κήρυξε τον πόλεμο στην AI με εργαλείο που αποκαλύπτει τις fake εικόνες!


Η Google κήρυξε τον πόλεμο στην AI με εργαλείο που αποκαλύπτει τις fake εικόνες!

Η Google θέλει να μπορούμε να βλέπουμε ποιες φωτογραφίες έχουν γίνει από τεχνητή νοημοσύνη AI και ποιες όχι και έχει φτιάξει ένα εργαλείο για αυτό τον σκοπό.

Η Google ξεκίνησε τις δοκιμές ενός καινοτόμου συστήματος ψηφιακού υδατογραφήματος που έχει σχεδιαστεί για την αναγνώριση εικόνων που παράγονται από τεχνητή νοημοσύνη (AI), τουλάχιστον την δική της AI, την οποία ονομάζει Imagen και παράγει εικόνες από κείμενο.

Η εταιρεία αναφέρει:

Το SynthID είναι το νέο μας εργαλείο για την προσθήκη υδατογραφήματος και τον εντοπισμό εικόνων που δημιουργούνται από AI. Οι χρήστες μπορούν να ενσωματώσουν ένα ανεπαίσθητο ψηφιακό υδατογράφημα στις εικόνες τους που έχουν δημιουργηθεί με τεχνητή νοημοσύνη και να αναγνωρίσουν εάν το Imagen – ένα από τα πιο πρόσφατα μοντέλα κειμένου σε εικόνα – χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της εικόνας ή ακόμα και μέρους της εικόνας. Η δυνατότητα αναγνώρισης περιεχομένου που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη είναι ζωτικής σημασίας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να γνωρίζουν πότε αλληλεπιδρούν με μέσα που δημιουργούνται και για την πρόληψη της διάδοσης παραπληροφόρησης. Αυτή η τεχνολογία θα μπορούσε να επεκταθεί για χρήση σε άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και είμαστε ενθουσιασμένοι με τη δυνατότητα να την ενσωματώσουμε σε περισσότερα προϊόντα Google και να την καταστήσουμε διαθέσιμη σε τρίτα μέρη στο εγγύς μέλλον — δίνοντας τη δυνατότητα σε άτομα και οργανισμούς να εργάζονται υπεύθυνα με περιεχόμενο που δημιουργείται από την τεχνητή νοημοσύνη.

Με άλλα λόγια το SynthID χρησιμοποιείται με δύο τρόπους:

  • Μπορεί να προσθέσει ένα ανεπαίσθητο υδατογράφημα σε εικόνες που παράγονται από την Imagen.
  • Σαρώνοντας μια εικόνα για το ψηφιακό της υδατογράφημα, το SynthID μπορεί να αξιολογήσει την πιθανότητα δημιουργίας μιας εικόνας από το Imagen.

Η Google λέει ότι σχεδίασε το SynthID έτσι ώστε να μην θέτει σε κίνδυνο την ποιότητα της εικόνας και να επιτρέπει στο υδατογράφημα να παραμένει ανιχνεύσιμο, ακόμη και μετά από τροποποιήσεις όπως η προσθήκη φίλτρων, η αλλαγή χρωμάτων και η αποθήκευση με διάφορα σχήματα συμπίεσης με απώλειες — που χρησιμοποιούνται συνήθως για JPEG.

Το SynthID χρησιμοποιεί δύο μοντέλα βαθιάς εκμάθησης — για υδατογράφηση και αναγνώριση — που έχουν εκπαιδευτεί μαζί σε ένα διαφορετικό σύνολο εικόνων. Το συνδυασμένο μοντέλο έχει βελτιστοποιηθεί για μια σειρά στόχων, συμπεριλαμβανομένης της σωστής αναγνώρισης του περιεχομένου με υδατογράφημα και της βελτίωσης της εικόνας, ευθυγραμμίζοντας οπτικά το υδατογράφημα με το αρχικό περιεχόμενο.

Το SynthID δεν είναι αλάνθαστο έναντι των ακραίων χειρισμών εικόνας, αλλά παρέχει μια πολλά υποσχόμενη τεχνική προσέγγιση για την ενδυνάμωση των ανθρώπων και των οργανισμών να εργαστούν με περιεχόμενο που δημιουργείται από AI με υπευθυνότητα. Αυτό το εργαλείο θα μπορούσε επίσης να εξελιχθεί παράλληλα με άλλα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και τρόπους πέρα ​​από εικόνες όπως ήχος, βίντεο και κείμενο.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google

Πηγή:

Google
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.