Τα Google Pixel θα παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή μέσω των καμερών τους!


Τα Google Pixel θα παρακολουθούν τους καρδιακούς παλμούς και την αναπνοή μέσω των καμερών τους!

Η Google ανακοίνωσε ότι τα smartphones της, Google Pixel, θα μπορούν να καταγράφουν τους καρδιακούς παλμούς και τον ρυθμό της αναπνοής μέσω των καμερών τους!

Η χρήση της νέας δυνατότητας φαίνεται να είναι αρκετά απλή. Ανάλογα με το τι θέλετε να μετρήσετε, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την μπροστινή ή την πίσω κάμερα.

Για να μετρήσετε τον ρυθμό αναπνοής σας, θα πρέπει να τοποθετήσετε το κεφάλι και τον άνω κορμό σας μπροστά από την μπροστινή κάμερα του τηλεφώνου σας και να αναπνέετε κανονικά. Η εφαρμογή θα παρακολουθεί τις αλλαγές στην κίνηση του στήθους σας για να υπολογίσει τον ρυθμό αναπνοής.

Για τη μέτρηση του καρδιακού παλμού, θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την πίσω κάμερα και να τοποθετήστε το δάχτυλό σας στον φακό της.

Η Google γράφει ότι ο αλγόριθμος καρδιακού ρυθμού «βασίζεται στον υπολογισμό της ροής του αίματος από τις αλλαγές χρώματος στο δάχτυλο κάποιου και ότι η εφαρμογή λαμβάνει υπόψη παράγοντες όπως ο φωτισμός, ο τόνος του δέρματος, η ηλικία και πολλά άλλα, προκειμένου να λειτουργήσει για όλους.

Φυσικά ο υπολογισμός του καρδιακού ρυθμού από την εφαρμογή της Google θα είναι λιγότερο ακριβής από τα δεδομένα που θα μπορούσε να λάβει κάποιος από μια εξιδεικευμένη wearable συσκευή, η οποία μπορεί να παρακολουθεί συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό με μεγαλύτερη ακρίβεια.

Η Google σχεδιάζει να παρουσιάσει τη νέα λειτουργία τον επόμενο μήνα και θα είναι διαθέσιμη στην εφαρμογή Google Fit. Αρχικά η νέα λειτουργία θα είναι διαθέσιμη μόνο στα Google Pixel, αλλά αναμένεται αργότερα να είναι διαθέσιμη σε περισσότερες συσκευές Android.

Όπως αναφέρει το The Verge, ο Jiening Zhan, τεχνικός προϊστάμενος του Google Health δήλωσε ότι εσωτερικές μελέτες στα τηλέφωνα Pixel έδειξαν ότι η μέτρηση του αναπνευστικού ρυθμού ήταν ακριβής εντός μίας αναπνοής ανά λεπτό τόσο για άτομα με ή χωρίς προβλήματα υγείας. Η λειτουργία καρδιακού ρυθμού ήταν ακριβής με σφάλμα μέχρι 2 τοις εκατό. Αυτό το χαρακτηριστικό δοκιμάστηκε σε άτομα με ποικιλία τόνων δέρματος και είχε παρόμοια ακρίβεια για ανοιχτόχρωμο και σκούρο δέρμα. Η ομάδα σχεδιάζει να δημοσιεύσει ένα επιστημονικό έγγραφο με τα δεδομένα από τις αξιολογήσεις της.

Η Google επέλεξε να δημιουργήσει αυτές τις λειτουργίες για να τις καταστήσει προσβάσιμες σε μεγαλύτερο αριθμό ατόμων, δήλωσε ο Jack Po, product manager στο Google Health.

Πολλοί άνθρωποι, ειδικά σε χαμηλότερες οικονομικές τάξεις αυτήν τη στιγμή, δεν έχουν πράγματα όπως wearables συσκευές και θα ωφεληθούν πραγματικά από την ικανότητα να παρακολουθούν τον ρυθμό αναπνοής, τον καρδιακό ρυθμό και τα λοιπά.

Η ομάδα θα μελετήσει πόσο καλά αποδίδουν οι νέες λειτουργίες σε άλλα τηλέφωνα προτού τα διαθέσει εκτός των Pixel ενώ ίσως δούμε και μία ανάλογη mobile εφαρμογή.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google Google Pixel

Πηγή:

The Verge
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Τώρα που αφαίρεσε η Samsung τον αισθητήρα καρδιακών παλμών προβλέπω να κάνει κάτι αντίστοιχο με την google και η apple και να το παρουσιάσει σαν καινοτομία…

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!