Η Google εμπλουτίζει την υπηρεσία Street View με την βοήθεια ειδικού σακιδίου που πάει παντού!


Η Google εμπλουτίζει την υπηρεσία Street View με την βοήθεια ειδικού σακιδίου που πάει παντού!

Η Google έχει καταγράψει ένα μεγάλο μέρος τοποθεσιών χρησιμοποιώντας από το πασίγνωστο Google Car μέχρι οχήματα όπως snowmobiles!  Με αυτό τον τρόπο μπορούμε μέσω της υπηρεσίας Street View των χαρτών της (Google Maps), να δούμε περιοχές, γειτονιές και πόλεις από το επίπεδο ενός πεζού ανθρώπου!  Όμως όπως θα περιμέναμε οι άνθρωποι της Google δεν ησυχάζουν!  Αποφάσισαν λοιπόν να καταγράψουν μέρη που είναι αδύνατο ένα μηχανοκίνητο όχημα να προσπελάσει!  Και πως θα το κάνουν αυτό;  Μα με το ειδικό σακίδιο Trekker της Google που καταγράφει φωτογραφίες 360 μοιρών!  Όπως και τα συστήματα που χρησιμοποιεί η Google στα οχήματα της έτσι και εδώ έχουμε ένα σύστημα καταγραφής που αποτελείται από 15 ειδικές μηχανές, η κάθε μία από τις οποίες τραβάει ανά 2,5 δευτερόλεπτα, μία εικόνα 5 megapixels!  Η φωτογραφία που τελικά παίρνουμε είναι μεγέθους 75 megapixels και θέασης 360 μοιρών!  Το όλο σύστημα ελέγχεται από τον χρήστη μέσω ειδικού smartphone που λειτουργεί σε περιβάλλον Android!  Η Google μάλιστα παρουσίασε το νέο σύστημα καταγραφής μέσω ενός video που δημιούργησε και μπορείτε να το παρακολουθήσετε εδώ:

[myyoutubeplaylist 9ae5MzPKAQ4]

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!