Ο virtual φωτογράφος της Google δημιουργεί μοναδικές εικόνες τοπίου


Ο virtual φωτογράφος της Google δημιουργεί μοναδικές εικόνες τοπίου

Πως θα είναι άραγε ο κόσμος της φωτογραφίας στο μέλλον και τι θέση θα έχουν σε αυτόν οι φωτογράφοι.

Κανείς δεν γνωρίζει τι μας επιφυλάσει το μέλλον αλλά αν λάβουμε υπόψη μας το νέο project της Google, στο μέλλον ίσως υπάρχουν ακόμα και ρομπότ που θα βγάζουν φοβερές φωτογραφίες τοπίου και όχι μόνο.

Η Google δημιούργησε ένα λογισμικό που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και το οποίο αναλαμβάνει να δημιουργεί μοναδικές φωτογραφίες τοπίου, χρησιμοποιώντας φωτογραφίες που ήδη υπάρχουν.

Το νέο λογισμικό “έμαθε” για το πως να παράγει φωτογραφίες “επαγγελματικού” επιπέδου αναλύοντας φωτογραφίες επαγγελματιών, υψηλής αισθητικής και έχει εκπαιδευτεί να λειτουργεί με βάση τον τρόπο που λειτουργούν οι επαγγελματίες φωτογράφοι, δηλαδή να επιλέγει και να επεξεργάζεται φωτογραφίες ώστε να παράγεται το καλύτερο αποτέλεσμα.

Ψάχνοντας σε μία βάση 40.000 πανοραμικών εικόνων από λήψεις για το Google Street View το λογισμικό επέλεξε τις καταλληλότερες και μέσω επεξεργασίας, περικοπής και βελτιώσεων στα χρώματα, την αντίθεση κτλ, δημιούργησε εικόνες που μοιάζουν πολύ με αυτές των επαγγελματιών φωτογράφων.

Μάλιστα η Google ζήτησε από επαγγελματίες φωτογράφους να κρίνουν το αποτέλεσμα, δείχνοντας τους φωτογραφίες, παράγωγα του νέου λογισμικού αλλά και άλλες φωτογραφίες. Ένα μεγάλο ποσοστό των φωτογράφων έκρινε τις φωτογραφίες που προήλθαν από το λογισμικό, επιπέδου semi-pro και pro, αποδεικνύοντας ότι το νέο λογισμικό τα καταφέρνει αρκετά καλά.

Ποιες είναι οι σκέψεις σας;

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Google

Πηγή:

Google
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

1 σχόλιο

  • #
    1

    Φαίνεται πολύ καλό το λογισμικό αυτό, επιπέδου pro όπως δείχνουν οι εικόνες. Είμαι σίγουρος ότι θα δημιουργήσει μεγάλες βελτιώσεις στην επεξεργασία των φωτογραφιών. Όμως είμαι κάθετα αντίθετος να φθάσουμε στο σημείο να ακυρώνει ή να υποκαθιστά τη δουλειά των επαγγελματιών, με οποιαδήποτε τρόπο συμβεί αυτό!

  • Ποιά είναι η γνώμη σου;

    Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

    Subscribe to our newsletter!