Google: θα μπλοκάρει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες σας!


Google: θα μπλοκάρει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες σας!

Η Google θα ξεκινήσει σύντομα να μπλοκάρει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο smartphone σας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το Android Authority, η Google πρόκειται να αρχίσει να περιορίζει τις εφαρμογές που ζητούν πρόσβαση σε όλα τα multimedia αρχεία στο smartphone σας (φωτογραφίες και βίντεο). Η εταιρεία έχει αρχίσει να επικοινωνεί με τους developers αρκετών εφαρμογών, ώστε να αρχίσουν να υιοθετούν τη νέα της πολιτική η οποία όπως λέει προστατεύει την ιδιωτικότητα σας. Η λειτουργία αυτή έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να προστατεύει τις φωτογραφίες και τα βίντεο σας από κακόβουλες ή “κακώς” ανεπτυγμένες εφαρμογές Android (με κενά στο θέμα ασφάλεια).

Η Google ονομάζει τη νέα πολιτική προστασίας απορρήτου “Android Photo Picker”. Να αναφέρουμε ότι το 2022 η εταιρία αποκάλυψε το Photo Picker API, ένα εργαλείο που εστίαζε στο απόρρητο που επιτρέπει στις εφαρμογές να έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες φωτογραφίες ή βίντεο που επιλέγετε εσείς και όχι σε ολόκληρο το αρχείο σας. Αυτή η δυνατότητα είχε σχεδιαστεί για εφαρμογές που χρειάζονται μόνο περιστασιακά πρόσβαση σε ορισμένα μέσα, διασφαλίζοντας καλύτερη προστασία για τις προσωπικές φωτογραφίες και τα βίντεο σας.

Ωστόσο, παρά την κυκλοφορία αυτής της δυνατότητας, η Google λέει ότι αντιμετώπισε σημαντικές προκλήσεις με τους προγραμματιστές οι οποίοι δεν κατάφεραν σε αρκετές περιπτώσεις να υιοθετήσουν το νέο Photo Picker API. Έτσι, πολλές Android εφαρμογές συνέχισαν να χρησιμοποιούν τον “παραδοσιακό” τρόπο επιλογής αρχείων συστήματος ο οποίος όμως εξακολουθεί να απαιτεί εκτεταμένη πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο σας. Για αυτό το λόγο η Google επανήλθε στο συγκεκριμένο πρόβλημα και απευθύνεται τώρα σε προγραμματιστές Android εφαρμογών που ζητούν ευρεία πρόσβαση στις φωτογραφίες και τα βίντεο σας.

Για να μη γίνουν τα ίδια λάθη, η εταιρεία αυτή τη φορά λέει ότι θα αναγκάσει τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν τον ενσωματωμένο ασφαλή επιλογέα φωτογραφιών “Android Photo Picker” για πρόσβαση στο υλικό σας. Νωρίτερα φέτος, σας θυμίζουμε ότι η Google είχε ανακοινώσει ότι μέχρι τις αρχές του 2025 μόνο οι εφαρμογές με “ζωτικής σημασίας λειτουργικότητα” που βασίζονται στην πρόσβαση στις εικόνες ή τα βίντεο σας θα επιτρέπεται να ζητούν πλήρη πρόσβαση.

Με βάση αυτές τις εξελίξεις, οι προγραμματιστές Android εφαρμογών έχουν προθεσμία μέχρι το τέλος του μήνα για να δικαιολογήσουν την ανάγκη των εφαρμογών τους για πλήρη πρόσβαση στα multimedia αρχεία σας (θα υποβάλουν μια ειδική φόρμα αιτιολόγησης προς την Google), αλλιώς θα αναγκαστούν να υιοθετήσουν τη νέα πολιτική “Android Photo Picker”. Αν υπάρξουν προγραμματιστές που δε θα συμμορφωθούν με αυτές τις αλλαγές, τότε η Google λέει ότι κινδυνεύουν να αποκλειστούν από την ενημέρωση των εφαρμογών τους στο Google Play.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Android Google

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!