Η GoPro ανακοίνωσε ότι καταργεί τα τρία πιο φθηνά μοντέλα της


Η GoPro ανακοίνωσε ότι καταργεί τα τρία πιο φθηνά μοντέλα της

Αιτία για την εγκατάλειψη της αγοράς των οικονομικών action cameras είναι η κακή οικονομική πορεία της εταιρείας το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όπως αυτή φαίνεται και στα πρόσφατα οικονομικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν.

H GoPro εμφάνισε αύξηση των εσόδων κατά 16% από το προηγούμενο έτος, όμως το δεύτερο εξάμηνο του 2015 υπήρξε σημαντική συρρίκνωση των πωλήσεων της.

Ο CEO και ιδρυτής της GoPro, Nick Woodman, τόνισε την ανάγκη για την εταιρεία να αναπτύξει ένα λογισμικό το οποίο θα επιτρέπει στους χρήστες την πιο εύκολη μεταφορά των αρχείων τους στον Η/Υ τους και την πιο εύκολη επεξεργασία τους.

Η αμερικανική εταιρεία αποφάσισε να κρατήσει στη γκάμα της, τις GoPro HERO4 Black (499 ευρώ), GoPro HERO4 Silver (389 ευρώ) και GoPro HERO4 Session (219 ευρώ) και να καταργήσει τις GoPro HERO+ LCD (279 ευρώ), GoPro HERO+ (209 ευρώ) και GoPro HERO (145 ευρώ), κάτι που θα γίνει σταδιακά μέχρι τον Απρίλιο.

Ο Woodman επιβεβαίωσε ότι εκτός από το πρώτο drone της GoPro, Karma (το οποίο αναμένουμε μέσα στο 2106), θα παρουσιαστεί και η νέα ναυαρχίδα της εταιρείας, η GoPro Hero5.

Όλα αυτά μετά και την ανακοίνωση της GoPro ότι θα απολύσει το 7% του προσωπικού της.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

GoPro
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!