Τίτλοι τέλους για το GoPro Karma, η GoPro ανακοίνωσε την έξοδο της από την αγορά των drones


Τίτλοι τέλους για το GoPro Karma, η GoPro ανακοίνωσε την έξοδο της από την αγορά των drones

Σε μία μη αναμενόμενη κίνηση η GoPro ανακοίνωσε επίσημα την έξοδο της από την αγορά των drone.

H εταιρεία για την οποία μάθαμε ότι απέλυσε το προσωπικό που εργαζόταν στο project του Karma drone, φαίνεται ότι απέτυχε παταγωδώς στην προσπάθεια της να χτυπήσει την DJI, τον Κινέζο ηγέτη στην αγορά των drones.

H ανακοίνωση έγινε με την προ-παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου για το 2017, το οποίο έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2017.

Όπως αναφέρεται αν και το Karma έφτασε στη δεύτερη θέση της αγοράς (!?), στην οικονομική του κατηγορία, για το 2017, το εχθρικό περιβάλλον σε Ευρώπη και Η.Π.Α. για τα drones (λόγω των αυστηρών κανονισμών χρήσης τους) και ο ανταγωνισμός οδήγησαν στην απόφαση για την έξοδο από την αγορά των drones.

“Although Karma reached the #2 market position in its price band in 2017, the product faces margin challenges in an extremely competitive aerial market. Furthermore, a hostile regulatory environment in Europe and the United States will likely reduce the total addressable market in the years ahead. These factors make the aerial market untenable and GoPro will exit the market after selling its remaining Karma inventory. GoPro will continue to provide service and support to Karma customers.”

H εταιρεία θα συνεχίσει να πουλάει το Karma μέχρι την εξάντληση του αποθέματος του και θα συνεχίσει να προσφέρει service και υποστήριξη για το GoPro Karma, με ότι μπορεί να σημαίνει για όσους αποφάσισαν να επενδύσουν στο κατά τα άλλα πολυδιαφημισμένο σύστημα της GoPro.

Στην ίδια ανακοίνωση και προφανώς σε μία κίνηση εντυπωσιασμού, ο CEO της εταιρείας Nicholas Woodman θα λάβει για το 2018 αμοιβή μόλις 1 δολαρίου (!!).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

drones GoPro GoPro Drones GoPro Karma

Πηγή:

GoPro
author
Βάιος Βήτος

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος και λάτρης της φωτογραφίας. Εκτός της επαγγελματικής του ιδιότητας ως φωτογράφος στο παρελθόν έχει εργαστεί για πολλά χρόνια στον τομέα του λιανικού εμπορίου φωτογραφικού εξοπλισμού αποκτώντας πολύτιμες γνώσεις για το αντικείμενο. Δημιούργησε το pttlgr με σκοπό την καθημερινή έγκυρη ενημέρωση για οτιδήποτε έχει σχέση με την φωτογραφία.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!