Ανοίγει τις πύλες της η 64η Berlinale με έντονη ελληνική παρουσία


Ανοίγει τις πύλες της η 64η Berlinale με έντονη ελληνική παρουσία

Η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τον τίτλο “Μικρό Ψάρι“, η οποία θα κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα της στις 11 Φεβρουαρίου, συμμετέχει στο Διαγωνιστικό Τμήμα του 64ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου και διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο. Ο αγγλικός τίτλος της ταινία είναι “Stratos” από το όνομα του πρωταγωνιστή της. Η ταινία «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη συμμετέχει στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους και διαγωνίζεται για τη Χρυσή Αρκτο μικρού μήκους. Η ταινία διαρκεί 25 λεπτά και γυρίστηκε το καλοκαίρι του 2013, στα πλαίσια του 3ου Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της ΑΘήνα.

Εκτός από τις δύο αυτές ταινίες που διαγωνίζονται για τα βραβεία της Berlinale συναντάμε και άλλες ελληνικές συμμετοχές στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ:
– «Να Κάθεσαι και Να Κοιτάς» του Γιώργου Σερβετά στο τμήμα Panorama
– «Στο Σπίτι» του Αθανάσιου Καρανικόλα στο τμήμα Forum
– «Ο Γιος της Σοφίας» της Ελίνας Ψύκου στο 11o Berlinale Co-Production Market
– «Χρόνια Πολλά» του Χρήστου Γεωργίου στο 11o Berlinale Co-Production Market
– «Προαύλιο» της Ρηνιώς Δραγασάκη στο τμήμα Generation

Η τέχνη της φωτογραφίας δε θα μπορούσε να λείπει από αυτή τη μεγάλη γιορτή του κινηματογράφου. Στη διάρκεια του φεστιβάλ πορτραίτα μεγάλου φορμά των διάσημων επισκεπτών του, τα οποία δημιουργεί ο φωτογράφος Gerhard Kassner από το 2003, κοσμούν τους τοίχους του Berlinale Palast. Το Berlinale Palast είναι ο χώρος όπου η καρδιά του φεστιβάλ χτυπάει πιο δυνατά από οπουδήποτε αλλού. Εδώ γίνονται οι τελετές ένρξης και λήξης του φεστιβάλ και προβάλλονται όλες οι ταινίες του διαγωνιστικού τμήματος. Παράλληλα, αρκετοί διακεκριμένοι φωτογράφοι αποθανατίζουν την καθημερινότητα του φεστιβάλ και μία επιλογή των έργων τους παρουσιάζεται στο χώρο της Boulevard, με συνεχή ανανέωση. Μετά τη λήξη του φεστιβάλ, οι φωτογραφίες μεταφέρονται στο online αρχείο όπου βρίσκουμε εικόνες από τις ημέρες του φεστιβάλ που μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο, μέχρι και το 1951.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του φεστιβάλ με το οποίο ξεκινούν όλες οι προβολές του:

Αυτό είναι το επίσημο τρέιλερ για την ταινία του Γιάννη Οικονομίδη με τον τίτλο “Μικρό Ψάρι”:

Η αφίσα από την ταινία «Washingtonia» της Κωνσταντίνας Κοτζαμάνη:

Berlinale 2014 Washingtonia

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Berlinale
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!