Έλληνας φωτορεπόρτερ κέρδισε χρυσό βραβείο στα China International Press Photo Awards


Έλληνας φωτορεπόρτερ κέρδισε χρυσό βραβείο στα China International Press Photo Awards

Το μότο του διαγωνισμού παραμένει το “Peace and Development” (ειρήνη και ανάπτυξη), ενώ βραβεύονται εικόνες που δημοσιεύτηκαν την περασμένη χρονιά σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι 13 κριτές συνεδρίασαν για μία ολόκληρη εβδομάδα για να βραβεύσουν τις καλύτερες φωτογραφίες που απεικονίζουν όλες τις καταστάσεις της ανθρώπινης κοινωνίας: τις συγκρούσεις, τα σημαντικά επιτεύγματα, τις συνθήκες διαβίωσης παράλληλα με έντονα συναισθήματα και τη δύναμη της ανθρώπινης θέλησης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.

Ο διαγωνισμός έχει 8 κατηγορίες στις οποίες απονέμονται ένα χρυσό, ένα αργυρό, ένα χάλκινο βραβείο και 2 ακόμα τιμητικές διακρίσεις: Daily Life, War & Disaster News, General News, Science-Technology & Culture News, Nature & Environment News, Sports News, People in the News & Portrait και Portraits.

Ο μεγάλος νικητής του διαγωνισμού ήταν ο πολυβραβευμένος Καναδός φωτογράφος Kevin Frayer. Στη βραβευμένη φωτογραφία του βλέπουμε μια γυναίκα στο μπαλκόνι του σπιτιού της μετά το πέρασμα του καταστροφικού τυφώνα Haiyan, από την πόλη Tacloban στις Φιλιππίνες, στις 29 Νοεμβρίου 2013. Το σύνολο αυτής της δουλειάς του Frayer με το γενικό τίτλο “Typhoon Haiyan” κέρδισε επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία “War & Disaster News, Stories”. Δείτε όλες τις εικόνες εδώ.

Ο Έλληνας φωτορεπόρτερ Άλκης Κωνσταντινίδης, ο οποίος συνεργάζεται με το πρακτορείο Reuters, κέρδισε το χρυσό βραβείο της κατηγορίας “People in the News & Portrait Stories” για τη δουλειά του με τίτλο “Greece: faces of crisis“. Πρόκειται για 10 ασπρόμαυρες, δυνατές εικόνες από την Ελλάδα της κρίσης που καλύπτουν πολλές από τις εικόνες που συναντήσαμε τη χρονιά που μας πέρασε: κυρίως εικόνες από πολίτες που διαδηλώνουν με φόντο τις δυνάμεις ασφαλείας αλλά και στιγμιότυπα από τη δωρεάν διάθεση προϊόντων από παραγωγούς, από συλλήψεις πολιτικών, από τις επισκέψεις των εκπροσώπων της Τρόικας και από συγκεντρώσεις της Χρυσής Αυγής. Δείτε τις φωτογραφίες που του χάρισαν αυτή τη σημαντική διάκριση εδώ.

Μπορείτε να δείτε τις φωτογραφίες των νικητών για όλες τις κατηγορίες και τη λίστα με τα ονόματα των νικητών εδώ.

Kevin Frayer, Picture of the year, Typhoon Haiyan

China international Press Photo Awards Frayer

Άλκης Κωνσταντινίδης, γυναίκα κρατάει το μωρό της στη διάρκεια δωρεάν διάθεσης προϊόντων από παραγωγούς, Αθήνα, 15 Μαΐου 2013

China international Press Photo Awards konstantinidis mesa

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ετικέτες:

Competition Results
author

Η ομάδα του pttlgr αποτελείται από φωτογράφους συντάκτες που αγαπούν την φωτογραφία και την ενημέρωση!

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.

Subscribe to our newsletter!