Φωτογράφος απαθανάτισε την πρώτη αρκούδα του 2025 που βγαίνει από τη χειμερία νάρκη!


Φωτογράφος απαθανάτισε την πρώτη αρκούδα του 2025 που βγαίνει από τη χειμερία νάρκη!

Ο φωτογράφος Trent Sizemore κατέγραψε την πρώτη αρκούδα της χρονιάς που βγαίνει από τη χειμερία νάρκη.

Η πρώτη αρκούδα (grizzly) της χρονιάς που ξυπνάει από τη χειμερία νάρκη είναι γεγονός! Απαθανατίστηκε μέσω trail κάμερας που τοποθέτησε ο έμπειρος φωτογράφος Trent Sizemore στο West Yellowstone της κομητείας Montana (ΗΠΑ) στις 13 Μαρτίου. Το West Yellowstone βρίσκεται ακριβώς έξω από την είσοδο του γνωστού Εθνικού Πάρκου Yellowstone. Ως γνωστόν, πολλά ζώα πέφτουν σε χειμερία νάρκη το χειμώνα (δηλαδή σε μια κατάσταση μακράς ύπνωσης) όπου η αναζήτηση τροφής είναι πολύ δυσχερής, ιδιαίτερα εκείνα που ζουν σε ψυχρότερα κλίματα. Η χαριτωμένη grizzly αρκούδα φαίνεται ότι ξύπνησε από τον ύπνο της και άρχισε να περιφέρεται στο περιβάλλον της.

Το βίντεο του Sizemore ανέβηκε στη σελίδα του φωτογράφου στο Facebook και δείχνει την αρκούδα τη νύχτα να περνάει μπροστά από τον φακό της trail κάμερας που τοποθέτησε. Ο φωτογράφος τονίζει στην ανάρτηση ότι έχει γίνει λάθος στην ημερομηνία που αναγράφει το βίντεο κάτω δεξιά. Δείτε το βίντεο παρακάτω:

https://www.facebook.com/sizemorefineart/videos/1691698855112224

Ο Sizemore λέει ότι κατέγραψε το βίντεο αυτό με μια ειδική κάμερα Tactacam Reveal X Pro την οποία έστησε σε μια τοποθεσία που είναι γνωστό ότι περνάνε άγρια ζώα, με την ελπίδα να κινηματογραφήσει μια αρκούδα grizzly που βγαίνει από τη χειμερία νάρκη. Και τα κατάφερε. Ο φωτογράφος πρόσθεσε το εξής:

Η πρώτη αρκούδα για φέτος απαθανατίστηκε στις 13 Μαρτίου γύρω στις 10 μ.μ. Έστησα την κάμερα εκεί με σκοπό να συλλάβω αρκούδες που περνούν. Είναι ένα γνωστό μονοπάτι που έχουν καταγραφεί και άλλα ζώα όπως άλκες, ελάφια, αλεπούδες και κογιότ.

Αργότερα μέσα στην άνοιξη, ο Sizemore σκοπεύει να στήσει μερικές κάμερες σε νέες περιοχές με στόχο να απαθανατίσει ένα λιοντάρι του βουνού, ένα λύγκα ή κάποιο λύκο. Το βίντεο του Sizemore με την αρκούδα να βγαίνει από τη χειμέρια νάρκη καταγράφηκε μόλις μια εβδομάδα αφότου το Εθνικό Πάρκο Yellowstone ανακοίνωσε ότι εντοπίστηκαν τα πρώτα ίχνη αρκούδας grizzly, σηματοδοτώντας την έναρξη της σεζόν των αρκούδων (2025-26). Εν τω μεταξύ, οι υπεύθυνοι του Πάρκου προειδοποιούν διαρκώς τους φωτογράφους και τους τουρίστες να μείνουν μακριά από τα άγρια ζώα της περιοχής και να τα φωτογραφίζουν ήσυχα από μεγάλη απόσταση. Η οδηγία για τους φωτογράφους που επιθυμούν να απαθανατίσουν τα άγρια ζώα του Εθνικού Πάρκου Yellowstone, είναι να τηρούν πάντα την απόσταση ασφαλείας που ορίζει το Εθνικό Πάρκο, η οποία είναι τουλάχιστον 23 μέτρα. Παρά τις προειδοποιήσεις, πολλοί τουρίστες και φωτογράφοι προσπαθούν ετησίως να πάρουν κοντινές φωτογραφίες άγριων ζώων θέτοντας σε κίνδυνο τη δική τους ασφάλεια αλλά και την ευημερία των ζώων.

Δείτε ένα παράδειγμα όπου βιντεοσκοπήθηκαν τουρίστες να αγνοούν τις οδηγίες του πάρκου και πλησίασαν αρκούδα grizzly για να βγάλουν φωτογραφίες.

Το παραπάνω βίντεο τραβήχτηκε από τους travel vloggers Next Trekking Adventure και δείχνει επισκέπτες του πάρκου να πλησιάζουν επικίνδυνα κοντά μια αρκούδα grizzly για να βγάλουν τις φωτογραφίες που θέλουν, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις και συστάσεις ενός υπεύθυνου να κρατήσουν ασφαλή απόσταση. Η ομάδα αυτή αγνόησε επιδεικτικά (και πλήρως) τις οδηγίες του φύλακα του πάρκου για τήρηση των κανόνων. Ακόμα και όταν ο φύλακας τους έδωσε εντολή να κάνουν πίσω και να παραμείνουν στο δρόμο, αρκετοί τουρίστες αγνόησαν την προειδοποίηση και πλησίασαν το σημείο στο οποίο βρισκόταν η αρκούδα.

Σε ένα άλλο συμβάν, δείτε ένα ξεναγό στο Πάρκο Yellowstone να απαθανατίζει τη συμπεριφορά ενός φωτογράφου που κάνει τα “δικά του” παρά τις συστάσεις και αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή. Διαβάστε περισσότερα εδώ για αυτό.

Αναζητήστε όλα τα νέα προϊόντα στο κατάστημα
Ρεπέλλα Φωτογραφικά.

To pttlgr στηρίζεται για την λειτουργία του στους αναγνώστες του!
Μπορείς να βοηθήσεις με μία μικρή δωρεά!
Υποστηρίξτε το pttlgr ακόμα και με μόλις 1€ – χρειάζεται μόνο ένα λεπτό. Εάν μπορείτε, σκεφτείτε να μας υποστηρίξετε με ένα ποσό κάθε μήνα.
Σας ευχαριστούμε.

Στηρίξτε το pttlgr και την προσπάθεια μας για έγκυρη και άμεση ενημέρωση ακολουθώντας μας
σε InstagramYouTube και Facebook!

Ακολουθήστε το pttlgr στα Google News, εδώ!

Κάνε Εγγραφή / Subscribe στο κανάλι μας στο YouTube, αποκλειστικά για φωτογραφία και φωτογραφικό εξοπλισμό!

Πριν φύγετε δείτε

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πηγή:

Petapixel
author
Γιώργος Σπανουδάκης

Είμαι ο Σπανουδάκης Γιώργος, φωτογράφος με έδρα την Αθήνα και έχω σπουδάσει μουσική και φωτογραφία (κάτοχος Bachelor of Arts). Ασχολούμαι επίσης με επεξεργασία φωτογραφιών και βίντεο. Εξειδικεύομαι σε φωτογραφίσεις κάθε είδους καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και πορτρέτων. Όταν έχω χρόνο ασχολούμαι επίσης με αστροφωτογραφία, φωτογραφία τοπίου και λατρεύω να εκφράζομαι δημιουργώντας δικά μου φωτογραφικά concept.

Ποιά είναι η γνώμη σου;

Σας παρακαλούμε να σχολιάζετε με σεβασμό στους συνομιλητές σας και να χρησιμοποιείτε την ελληνική γλώσσα και όχι greeklish (παρά μόνο στην περίπτωση που δεν μπορείτε λόγω ρυθμίσεων του Η/Υ). Επίσης αποφεύγετε να γράφετε τα σχόλια σας με κεφαλαία γράμματα. Όλα τα σχόλια περνάνε από έλεγχο πριν την δημοσίευση τους, οπότε πρέπει να περιμένετε για να εγκριθεί το σχόλιο σας.